Afbeelding
Foto: ruimtelijkeplannen.nl

Bestemmingsplan 'De Ritte' en Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ter inzage

Gemeente 705 keer gelezen

De raad van de gemeente Nissewaard heeft op 6 maart 2019 het bestemmingsplan 'De Ritte' gewijzigd vastgesteld. In het bestemmingsplan wordt de bouw van 59 woningen mogelijk gemaakt.

Hogere grenswaarden Wet geluidshinder
Het college van burgemeester en wethouders van Nissewaard heeft op 13 november 2018 het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt geluidgevoelige bestemmingen in de vorm van het wonen mogelijk. De geluidsbelasting op die bestemming voldoet niet aan de waarden zoals die zijn voorgeschreven in de Wet geluidhinder. Het gaat daarbij met name om wegverkeerslawaai van de Hekelingseweg op een aantal woningen aan De Ritte. Hiertoe dient het besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder.

Plangebied
Het ontwerpbestemmingsplan De Ritte is gelegen in de wijk De Hoek in Spijkenisse. Het plangebied grenst aan een school (noordwestkant/westkant), aan De Ritte (westkant) en aan bestaande woningen gelegen aan de Toekanhoek enKolibrihoek (zuidwestkant).

Planfase
Vastgesteld.

Plannummer
NL.IMRO.1930.DeRitte-3001

Inzage
U kunt het bestemmingsplan tot en met 11 mei 2019 inzien:
• op www.ruimtelijkeplannen.nl;

• op www.nissewaard.nl/ruimtelijkeplannen;

• in het stadhuis, Raadhuislaan 106, 3201 EL Spijkenisse.

Het Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder kunt u tot en met 11 mei 2019 op afspraak inzien in het stadhuis, Raadhuislaan 106, 3201 EL Spijkenisse.

Reacties
Bent u het niet eens met het Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder of het bestemmingsplan (het besluit) dan kunt u tot en met 11 mei 2019 een reactie (beroep) indienen. Dat kan alleen als u belanghebbende bent en tegen het besluit tijdig een zienswijze heeft ingediend of als u in redelijkheid niet kan worden verweten dat u niet eerder heeft gereageerd.

Stuur u reactie (beroep) per brief. Vermeld daarin:
• datum van de brief
• uw naam en adres
• uw bezwaren
• het nummer van het gemeenteblad/Staatscourant van dit besluit (Gemeenteblad 2019, 74580)

Onderteken het beroepsschrift en stuur het naar:

Raad van State
Afdeling Bestuursrechtspraak
Postbus 20019
2500 EA Den Haag

Daarnaast is het mogelijk om het beroep digitaal in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Uitstel (voorlopige voorziening)
Als u een beroep indient kunt u om uitstel van dit besluit vragen. Dit heet een voorlopige voorziening. Dit verzoek dient u in bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding
Het bestemmingsplan en het Besluit hogere waarden Wet geluidhinder treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn.

Als binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer weten?
Wilt u meer weten over het bestemmingsplan, het Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer: 140181.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant