Afbeelding
Foto: JK

Heksenketel

Column 264 keer gelezen

Wat een gedoe met die verkiezing, Forum voor Democratie kan trots zijn, ook al stemde meer dan 80% niet op deze partij, maar dat ter zijde.
Nee ik heb niet op hen gestemd, laat ze eerst maar eens wat presteren, ik ga niet stemmen op een club die nog niets gepresteerd heeft, alleen mondeling hebben ze, net als alle partijen, van alles beloofd, maar ik heb het motto: 'Eerst zien dan geloven of stemmen'.
Waar ik wel in geloof is de kippensoep van mijn eega, doorgaans gewoon 'Jootje' genoemd. Zij maakt elke keer, perfecte kippensoep, hij is nooit helemaal hetzelfde want ze experimenteert veel met kruiden en vage stofjes. Als ze in de keuken bezig is dan stoor ik haar niet, want dan is ze met elixers en andere ellende bezig om van een kip en wat water een gerecht te brouwen waar de hond van op de loop gaat en de tuin in jakkert. Ik noem haar dan soms zachtjes een heks die toverdrankjes fabriceert in een grote pan, het ontbreekt nog net aan een zwarte kat. Maar het resultaat is altijd prima; een lekker pittig soepje met heel veel stukken kip en je neemt er al snel twee of drie kommen van.
Ze zegt, maar dat is slechts haar veronderstelling, dat het heel gezond is en zeker een weelde voor de darmflora. Ik denk bij flora altijd aan bloemen, maar ik hoop niet dat die in mijn darmen gaan groeien. De stoelgang gaat er wel met sprongen op vooruit, die is uitstekend! Wel is enige voorzichtigheid op het toilet de volgende dag geboden, want de kans is groot dat er gaten vallen in de spiegel van de toiletpot, maar ach, in de kluswinkel haal je zo weer een nieuwe. Sinds ik die soep eet, of drink, voel ik me wel beter dan voorheen, door mijn kruidenvrouwtje heb ik veel minder lichamelijke klachten en soms kan ik ineens weer hardlopen, vooral naar de gang. Al met al doet ze het geweldig, het is stukken beter dan een boterham met spek of pindakaas, ja toch?

Reacties: jan@komawa.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant