Afbeelding

Nissewaard kiest voor Forum voor de Democratie

Politiek 679 keer gelezen

Net als in de omliggende gemeenten was Forum voor de Democratie ook in Nissewaard de grote winnaar met 8.000 stemmen, gevolgd door de PVV met 4291 en de VVD met 4072 stemmen. 

Ongeveer 56% van de kiezers in Zuid-Holland maakte de gang naar de stembus; zo'n 10% meer dan in 2015. In Nissewaard betrof de opkomst 48,6%.

De voorlopige verkiezingsuitslag laat zien dat nieuwkomer Forum voor de Democratie (FvD) met 11 zetels in Provinciale Staten de grootste is geworden in Zuid-Holland. Op de voet gevolgd door VVD met 9 zetels. Groen Links, D66 en PvdA hebben ieder 5 zetels en CDA en PVV staan nu op 4 stuks. Het Centraal Stembureau zal op maandag 25 maart de officiële resultaten aankondigen.

Op woensdag 27 maart is de afscheidsvergadering van de vertrekkende Statenleden.Op donderdag 28 maart starten 55 nieuwe Statenleden officieel in hun nieuwe baan en daarmee start de nieuwe Provinciale Staten van Zuid-Holland voor de collegeperiode 2019-2013.

Een informateur zal aan de hand van de officiële resultaten van het Centraal Stembureau advies uitbrengen welke combinaties van partijen mogelijk het dagelijks bestuur, Gedeputeerde Staten, kunnen vormen en doet een voorstel voor een formateur. De formateur, in de regel een vertegenwoordiger van de grootste partij, neemt het initiatief bij de onderhandelingen

Op maandag 27 mei kiezen de Statenleden de leden van de Eerste Kamer.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant