Arcieffoto: Peter de Jong

SC Botlek maakt prima gebruik van windvoordeel

Sport 575 keer gelezen

's-Gravendeel – SC Botlek heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De derde klasser uit Spijkenisse wist bij 's-Gravendeel de winst mee naar huis te nemen, het werd in de Hoeksche Waard 1-3 (0-0).

Voor rust werd na zeven minuten een aanslag op de enkels van Patrick Klaris met rood bestraft voor de thuisploeg, maar had SC Botlek last van de wind. Diezelfde wind leverde de club kort na rust het voordeel. Het was Tim Oppong die de doelman van 's-Gravendeel te ver voor het doel zag staan en hier met twee treffers van wist te profiteren. Niet veel later werd het 1-2, maar een kopbal van Mick Loendersloot, twintig minuten voor tijd bepaalde de eindstand op 1-3.

Hard gevochten
'Die rode kaart vroeg in het duel voor hen was echt terecht, een smerige overtreding op de enkels van Klaris. Toch hielden we het op 0-0 omdat we tegenwind hadden. Na rust hebben we het windvoordeel heel erg goed gebruikt. Binnen een paar minuten scoor je dan twee keer. 's-Gravendeel was niet bij machte iets te doen. We hebben er hard voor gevochten en gewerkt', was de visie van trainer Arjan Vuik. Volgende week speelt SC Botlek bij OVV, daar is de broer van Arjan Vuik, de trainer. De eerdere ontmoeting tussen Rob en Arjan Vuik eindigde in 0-4 voor OVV.