De schoonmaakactie leverde een hele berg vuilniszakken op.
De schoonmaakactie leverde een hele berg vuilniszakken op. Foto: PvdA

PvdA Voorne en Nissewaard op de opruimtour

Politiek 191 keer gelezen

Regio - Veertien vrijwilligers van de PvdA afdelingen Nissewaard en Voorne staken zaterdag de handen uit de mouwen, aan de afvalknijpers en -zakken.

's Morgens in de Bernisse en 's middags in Hellevoetsluis langs het Haringvliet en het Wilgenpad werden drieëntwintig afvalzakken gevuld met drankblikjes, flessen en – pakjes, chipszakken, veel plastic zakjes en losse papiertjes en, met name in Hellevoetsluis, nog veel vuurwerkafval van de laatste jaarwisseling; alles bijna 88 kg! Houd Hellevoetsluis schoon geldt blijkbaar niet voor iedereen, en ook in de Bernisse is verpozen in de natuur blijkbaar voor sommigen een vrijbrief om zijn rotzooi maar zo achter te laten. Soms deprimerend, maar de fijne reacties van het waarderende publiek dat de vrijwilligers tegen kwam deed hen ook veel goed.

Weliswaar met gemengde gevoelens over zoveel nonchalance, maar toch met veel voldoening kijken ze terug op het resultaat van deze dag. 'Wij zullen dit nog wel eens herhalen, en dat zal de volgende druppel op de gloeiende plaat zijn. Maar samen met anderen zoals de mensen achter de facebookpagina @schonermaken wordt ons stukje wereld toch weer een beetje mooier', zo geven ze aan.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant