Samen chillen in het Dorpshuis van Abbenbroek.
Samen chillen in het Dorpshuis van Abbenbroek. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

‘The Chill in’ nieuw jongerenhonk in Abbenbroek

Actueel 1.002 keer gelezen

Abbenbroek – In het Dorpshuis in Abbenbroek was vanavond de eerste jongerenactiviteit nieuwe stijl. Voortaan kunnen kinderen en jongeren om en om iedere woensdagavond in de kelder van het gebouw terecht voor een avondje gezellig samen chillen, spelletjes doen, gamen of andere activiteiten. De ene week is ingeruimd voor kinderen tot 12 jaar, de andere week is bedoeld voor 12 tot en met 15 jarigen.

De jonge inwoners van Abbenbroek mochten door middel van een wedstrijd zelf een naam voor hun nieuwe honk verzinnen. Wethouder Wouter Struijk kwam aan het begin van de avond langs om de winnende naam 'The Chill in', welke werd bedacht door de negenjarige Liam Westdijk, bekend te maken. Hij ontving een leuke attentie, evenals de vrijwilligers  Annemarie, Mariëlle, Mariska en Anellita, die samen met jongerenwerkers van JOZ het jeugdhonk nieuw leven hebben ingeblazen.

Behoefte aan eigen plek
Tot vorig jaar het Dorpshuis geruime tijd dicht ging voor een grondige renovatie, was onder begeleiding van ouders op dezelfde plek al de wekelijkse mogelijkheid voor het samen doen van bijvoorbeeld spelletjes, maar hiervoor was nog maar weinig belangstelling. Toch bleek er wel degelijk behoefte aan een eigen plek voor de jeugd. Ouders namen het initiatief en benaderden JOZ, wat resulteerde in een nieuwe opzet en een prachtige vernieuwde ruimte, met onder andere een groot scherm, tafeltennis tafel en andere mogelijkheden voor ont- en inspanning.

Kick-off
De vorige week gehouden kick-off werd bezocht door zo'n 30 jongeren. JOZ medewerkers vervullen een stuurfunctie tijdens de wekelijkse bijeenkomsten en bieden aanbodgerichte activiteiten aan, maar richten zich ook op wat de jongeren zelf willen en bedenken. Die activiteiten kunnen ook buiten in de Bernisse, op een sportveld of ergens anders in Abbenbroek worden gehouden. Op deze eerste bijeenkomst werd 'The Chill in' bezocht door zo'n 15 kinderen tot twaalf jaar.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant