Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Glenn van der Graft gaat voor derde periode

Sport 958 keer gelezen

Hellevoetsluis- Abbenbroek heeft op het Sportpark Kooistee in Hellevoetsluis de tweede periode in de vierde klasse H afgesloten met een 4-2 (2-1) nederlaag bij het nog altijd ongeslagen FC Vlotbrug. Glenn van der Graft heeft met het wisselvallige Abbenbroek zijn zinnen gezet op de derde periode.

Dan Rolandus

'Als we in aanmerking willen komen voor promotie naar de derde klasse, dan zullen we ons volledig moeten focussen op de derde periode en dat is niet onmogelijk'', wijst Glenn van der Graft naar het programma met achtereenvolgens Melissant, NTVV, DVV '09, Stellendam, Herkingen '55, Rockanje, OFB, Flakkee en FIOS.
Glenn van der Graft begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Spijkenisse, waarna hij via de C-junioren van Simonshaven belandde in het eerste team. 'We hadden een goed team, stonden in de periode dat er nog een vijfde klasse was bovenin de derde klasse. Ik heb vier jaar in het eerste elftal gespeeld, maar had er in mijn laatste jaar geen plezier meer in, wilde zelfs een jaartje stoppen.' De Spijkenisser kwam evenwel tot inkeer, toen Raymond Akkermans aan de bel hing. 'Ik kende Raymond in mijn tijd bij de B-junioren van Simonshaven. Hij vroeg mij om bij Abbenbroek mee te trainen waarna ik er nooit meer ben weg gegaan.' De 30-jarige spelbepaler van Abbenbroek, die met goede passes en aangevers geenszins zelfzuchtig veelal zijn ploeggenoten laat scoren, is op Abbenello onder aan de Gemeenlandsedijk alweer bezig aan zijn achtste seizoen. 'Ik ga binnenkort verhuizen naar het Hargapark en er is een kleine op komst', verheugt Glenn van der Graft zich op het naderende vaderschap en zijn splinter nieuwe woning in Schiedam. 'Als ik fit blijf en het plezier in het spelletje blijf houden, denk ik nog een jaar of drie te blijven voetballen bij Abbenbroek. En plezier heeft de middenvelder bij Abbenbroek. 'Het is een vereniging waar de gezelligheid hoofdzaak is. Dat iedereen elkaar kent maakt het super leuk. Bovendien kan ik daarnaast toch een beetje op niveau voetballen.'

Tegenslag
De accountmanager bij Eriks in Capelle aan den IJssel kreeg eind 2015 een flinke tegenslag te verwerken toen hij te horen kreeg dat hij een goedaardige tumor had. 'Ik ben in januari 2016 aan mijn hoofd geopereerd, heb daarna driekwart jaar niet gevoetbald, heb lange tijd moeten revalideren. Dan ga je toch anders denken, besef je na de operatie dat voetbal minder belangrijk is, dat het toch vooral gaat om gezondheid. Ik wilde vroeger altijd winnen, nu ook, maar niet meer ten koste van mijn gezondheid. Zo zal ik niet snel een bal koppen.' Glenn van der Graft kende naast deze heftige periode in zijn leven ook mooie momenten. 'We promoveerden in 2012 en 2014 via de nacompetitie naar de derde klasse. De laatste keer was dat onder Frans Schaap. Maar ook het debuut in mijn eerste jaar bij Simonshaven zal ik niet snel vergeten. Ik was 17 jaar toen wij met Simonshaven kampioen werden en promoveerden naar de derde klasse. We hadden toen een geweldig elftal.' Glenn van der Graft kijk nu weer vooruit, hoopt met Abbenbroek wederom een promotiefeestje te mogen meevieren. 'FC Vlotbrug is in deze afdeling buitencategorie, wordt gewoon kampioen, maar daaronder willen wij ons toch richten op de derde periode. Als we iets willen, zullen we ons moeten focussen om elke wedstrijd in te gaan met de wil deze te willen winnen. Ik behoor samen met Kevin Dijksman, Dennis Holsteijn, Jordi de Looze, Kaj Zegers en Jean Paul van Diggelen tot de veteranen van de ploeg. Dus zou een promotiefeestje in de nadagen van mijn carrière welkom zijn. Voor volgend seizoen hoop ik dat er naast ervaring ook wat jeugd zal bijkomen.' Abbenbroek zal zaterdag in haar jacht naar de derde periode op sportpark Abbenello als eerste hindernis Melissant moeten nemen.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant