Afbeelding
Foto: stock

PvdA blij mee toenemend gebruik minimavoorzieningen

Politiek 321 keer gelezen

Afgelopen week liet de gemeente Nissewaard weten dat het gebruik van minimavoorzieningen in Nissewaard in 2018 met 13% is gestegen. In 2017 is het gebruik ook al met 10% gestegen. PvdA Nissewaard is blij met deze vooruitgang.

De gemeente maakt steeds meer gebruik van verschillende netwerken om de voorzieningen bekend te maken en bracht onlangs nog een geldkrant uit die huis aan huis verspreid werd. Daarnaast heeft de gemeente het mogelijk gemaakt om de voorzieningen digitaal aan te vragen en wordt steeds minder vaak om bewijsstukken gevraagd wanneer aanvragers de gemeente toestemming verlenen de informatie zelf op te vragen. Hierdoor wordt het doen van een aanvraag makkelijker.

'De stijging van het aantal aanvragen laat zien dat het harde werken om meer bekendheid te creëren loont',  zegt Thérèse van Wassenaar, raadslid van PvdA Nissewaard. Zij pleit er al enige tijd voor om alle mogelijke middelen aan te wenden om de voorzieningen bekend te maken bij de inwoners van Nissewaard.

De PvdA ziet ook dat niet iedere inwoner van Nissewaard mee kan gaan met het 'Digitale tijdperk' en zal er aandacht voor blijven vragen om ook hen tegemoet te komen. Voor eventuele ondersteuning bij de aanvragen kunnen inwoners terecht bij de klantmanager, Stimos of SWO.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant