Afbeelding
Foto: De Leeuw van Putten

Zonnepanelen voor huurwoningen

Actueel 418 keer gelezen

Spijkenisse - De Leeuw van Putten voorziet huurwoningen van zonnepanelen in Maaswijk, complex De Waayer, in Spijkenisse.

Op 25 februari is hiervoor een overeenkomst gesloten met Wocozon.

De Leeuw van Putten gaat aan de huurders van 152 eengezinswoningen in complex De Waayer zonnepanelen aanbieden. Dit gebeurt dit voorjaar. Hierdoor kan worden geprofiteerd van zelfopgewekte stroom via het dak. De Leeuw van Putten vindt duurzaamheid belangrijk en wil de woonlasten van haar huurders laag houden. Om deze ambitie te realiseren is De Leeuw van Putten een samenwerking aangegaan met Wocozon: een stichting zonder winstoogmerk opgericht om huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom.

Geen investering voor bewoners
Wocozon en De Leeuw van Putten willen huurders  de kans bieden om te profiteren van goedkope zonnestroom, zonder dat een eigen investering van de bewoners nodig is. Wel besparen de bewoners  flink op de energierekening . Een dubbel voordeel want zelf opgewekte stroom is  beter  voor het milieu.

Gratis montage en beheer, vast bedrag per  maand
De montage van de zonnepanelen en het energiebeheer op afstand worden door De Leeuw van Putten en Wocozon gratis geleverd. De bewoner betaalt via de servicekosten een vast bedrag per maand, maar dit bedrag is lager dan wat de zonnepanelen opleveren. Per saldo levert het dus geld op  waardoor de  woonlasten dalen. Het voordeel vloeit dus terug in de portemonnee .

Na  uitvoering en  evaluatie van dit project  kijkt De Leeuw van Putten  verder  op  welke woningen ook  zonnepanelen kunnen  worden aangebracht.
 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant