Afbeelding
Foto-Ok.nl / Rene Bakker
Zomaar een Nissewaarder

G-team atleten Danny en Bryan

Actueel 341 keer gelezen

Danny de Korte (15) en Bryan Hulst (18) maken beiden deel uit van het G-team van atletiekvereniging SPARK uit Spijkenisse. De G-groep die al bestaat sinds 1995 is bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking en bedoeld is om op eigen niveau aan atletiek te kunnen deelnemen. Gezelligheid staat daarbij voorop.

Binnenkort gaan Danny (zittend) en Bryan als atleten van Team NL deelnemen aan de Special Olympics World Games die van 8 t/m 22 maart in Abu Dhabi worden georganiseerd. In maart is het in de golfstaat gemiddeld 30 graden. Het is de derde keer dat de Spijkenisser atletiekvereniging G-sporters mag uitzenden.

Bryan sport al zo'n 10 jaar bij SPARK. Hij neemt deel aan de onderdelen kogelstoten, 1500 meter en de 4x 400 meter estafette. Danny, een van de jongste atleten want deelnemen aan de Special Olympics mag vanaf 15 jaar, loopt de 100 meter en doet ook mee met kogelstoten. Hij doet inmiddels zo'n vijf jaar aan atletiek en ziet er net als Bryan enorm naar uit om zijn krachten te meten met de circa 7000 andere sporters die meedoen. Alhoewel meedoen belangrijker is dan winnen, zijn de twee inmiddels al bijna een jaar aan het toewerken naar de wedstrijden. Onder leiding van hun trainster Caro Kievit wordt de voorbereiding serieus aangepakt. Niet alleen trainen de jongens iedere maandagavond bij hun eigen club, maar ook wordt maandelijks samen met het SPRINT G-team in Breda getraind. Danny traint ook nog in de sportschool en Bryan traint op donderdagavond als extra met de senioren mee.

Team NL neemt deel met 65 sporters; daarnaast gaan ongeveer 35 begeleiders mee. Naast atletiek zijn bowlen, tennis, handbal, zeilen, gymnastiek, in-line skaten, golf, roeien, wielrennen, paard rijden, zwemmen en open-water zwemmen de andere sporten waaraan op de World Games kan worden deelgenomen. Eerst worden zogenaamde divisionings gehouden, aan de hand waarvan de deelnemers daarna op eigen niveau allemaal aan de finales mogen meedoen. Begin februari vond in Utrecht de ploegpresentatie van Team NL plaats. Daarbij kregen deelnemers en trainers hun tenues voor de Games. Tijdens hun eerste week in Abu Dhabi gaan de deelnemers acclimatiseren en rondkijken. De officiële opening, in het stadion waar maar liefst 43.000 toeschouwers in kunnen, is op 14 maart.

Bryan en Danny hebben voor hun reis speciaal verlof gekregen van school. Bryan zit in het laatste jaar van het VSO Maerlant in Brielle en loopt stage bij Voorne Putten Werkt. Danny reist dagelijks zelfstandig met bus en metro naar de Meerpaal in Rotterdam. Hij hield voor zijn klasgenoten en voor studenten van de Haagse Hogeschool een presentatie over het sporten in Abu Dhabi. Zijn klasgenoten gaan hem volgen via zijn Faceboek groep. Al heel veel mensen hebben geholpen de reis voor de SPARK deelnemers mogelijk te maken. Op 4 maart vindt bij SPARK de uitzwaaitraining plaats waarbij ook de burgemeester aanwezig zal zijn. Iedereen is daarbij welkom.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant