Afbeelding
Foto: VVD

Nissewaardse VVD op bezoek bij het Dierenopvangcentrum

Politiek 245 keer gelezen

Spijkenisse - Zaterdag 23 februari bracht de Nissewaardse VVD een werkbezoek aan het nieuwe Dierenopvangcentrum in Nissewaard.

Natuurlijk om het opvangcentrum te feliciteren met het behaalde KIWA keurmerk voor de opvang van gezelschapsdieren, maar vooral om te zien hoe voornamelijk honden en katten verzorgd worden in dit nieuwe pand.

Gemeenten hebben een wettelijke taak om zwerfdieren op te (laten) vangen. Dat doet de Dierenbescherming in het asiel. Nu Rotterdam en Schiedam tijdelijk geen asiel hebben, vangt dit Nissewaardse asiel ook voor deze gemeenten de dieren op. 'Zo'n vijftig honden en vijftig katten kunnen worden geplaatst. Het doel? Zo snel mogelijk weer een goede en leuke baas en dus een veilig huis. Het is geweldig om te zien dat er wekelijks zo'n vijftig vrijwilligers klaarstaan om het vaste team verzorgers te ondersteunen.' zegt raadslid Marijke van der Velden. Ze vervolgt: 'Voor de Nissewaardse VVD is goede zorg voor dieren heel belangrijk. Dat begint bij goede opvang van zwerfdieren, maar ook onze wens en zoektocht naar een initiatiefnemer om een hondenspeeltuin in Nissewaard te starten hoort daarbij.'VVD-wethouder Igor Bal heeft ook de portefeuille dierenwelzijn. 'En hoe mooi en professioneel het asiel ook is, thuis in een warm mandje is het allerfijnst', vult Jan Stam, commissielid voor de Nissewaardse VVD, aan.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant