Hekelingen speelde een helft met een man minder, maar kwam tegen Zinkwegse Boys zaterdag tot 2-2. Foto: Peter de Jong

Hekelingen in prima duel gelijk tegen Zinkwegse Boys

Sport 327 keer gelezen

Hekelingen – Hekelingen heeft zaterdag prima gespeeld in het duel tegen Zinkwegse Boys dat op de zesde plaats staat in de vierde klasse G.

De ploeg van Guy Duijm kwam op sportpark 't Spui tot een puntendeling, 2-2 ((1-0).

Het duel golfde op en neer en vijf minuten voor rust was het Danny Coppenrath die zijn tegenstander neerhaalde en met rood mocht inrukken. Toch was het Hekelingen dat kort voor rust via Sam Weeda op voorsprong kwam. Na rust kwam de gelijkmaker, maar Hekelingen bleef ook toen de betere ploeg. Nick Koopal zorgde voor de 2-1, maar kort erop werd de eindstand door de ploeg uit de Hoeksche Waard bepaald op 2-2.

'Het was van twee kanten echt een hele leuke pot om te zien. Het was vooral een tactisch spelletje in het begin. Na twee kansen van hen kwamen wij beter in de wedstrijd. Na rust moesten we noodgedwongen wat compact spelen omdat we een man minder hadden. Ook toen waren we deels beter dan hen. Tien minuten voor tijd werd het tien tegen tien en ging het alle kanten op. Ik kan dus leven met een punt, maar had het ook met drie gedaan', meende coach Guy Duijm. Hekelingen is op de ranglijst in de vierde klasse G terug te vinden op de negende plaats. Zaterdag is de ploeg vrij, daarna volgt het duel met ZBVH. Die ploeg staat vierde op de ranglijst.