Afbeelding
Foto: stock

Wederom hulde aan Rijkswaterstaat!

Column 323 keer gelezen

Op 5 oktober 2017 schreef ik een column ter ere van de 100e storing aan de nieuwe Botlekbrug. Dinsdag 19 februari 2019 was de 133e storing een feit.

Nooit kunnen bevroeden dat mijn column van toen nu nog actueel zou zijn. Omdat er bij Rijkswaterstaat niets verandert, hoef ik mijn column van toen daarom alleen maar te updaten.

'Hulde aan Rijkswaterstaat!'

Hoera! Ze stonden er voor in de rij! Op de A4, A20 en de A15. Kilometers lang! Bumper aan bumper voor de jubilerende Botlekbrug. 133 Storingen! Dáár wilde iedereen natuurlijk bij zijn!

Het was een ware happening aan weerszijden van de brug. Rijkswaterstaat directeur-generaal drs. Michèle Blom hield een vlammend betoog waarin ze de voordelen van de nieuwe hypermoderne Botlekbrug afzette tegen de nadelen van die oude roestige brug uit 1955. Ondertussen bliezen de inderhaast opgetrommelde plaatselijke fanfares van Spijkenisse en Hoogvliet de loftrompet. Over de gehele hoogte en breedte van de brug ontrolde zich een immens spandoek met daarop de grootse plannen van Rijkswaterstaat voor de zeer nabije toekomst.

Hoe Rijkswaterstaat het financieel allemaal overbrugt is mij een raadsel, maar naast de kosten van de 1,3 miljard voor het gehele project hebben mevrouw Blom en consorten besloten nog eens fors over de brug te komen met investeringen rondom de toegangswegen van en naar de brug.

Men steekt een aanzienlijk bedrag in de aanschaf van mobiele toiletgebouwen in de strijd tegen klappende blazen, urineweg infecties en het voorkomen van wildplas boetes.

In de winter heeft Rijkswaterstaat het Rode Kruis bereid gevonden gratis dekens te verstrekken en in de zomer trakteren bestuurders van Rijkswaterstaat bij iedere storing filerijders op ijsjes. Ideeën voor de herfst en lente worden medio 2019 uitgewerkt.

Prijzenswaardig is dat Rijkswaterstaat zelfs heeft gedacht aan gedupeerde filerijders die door de vele storingen in een gezinscrisis zijn terechtgekomen. Op kosten van Rijkswaterstaat kan vanaf nu desgevraagd mediation worden ingezet, specifiek bedoeld voor partners die met enige regelmaat fors te laat van hun werk thuiskomen omdat de brug niet meer op of neer gaat.

Met bovengenoemde maatregelen blijkt Rijkswaterstaat tóch prima in staat te zijn belastinggeld zinvol te besteden. En daarom: Hulde aan Rijkswaterstaat!

Heeft u wellicht nog aanvullende ideeën en/of suggesties? Voor bijvoorbeeld de snel naderende lenteperiode? Neemt u dan telefonisch contact op met Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid: 088-7970556 of deel deze column massaal  met Rijkswaterstaat Facebook, Twitter of Instagram.

Als dank voor het geweldige jubileumfeest en de inventieve out of the bridge ideeën.

J.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant