Afbeelding
Foto: PR

Finale HCS-zitcompetitie 2019

Sport 462 keer gelezen

Simonshaven - Op zaterdag 16 februari tijdens een vroege voorjaarsdag werd op Hippisch Centrum Simonshaven de finale van de HCS-zitcompetitie 2019 verreden.

De deelnemende dressuurruiters maakten er een prachtige wedstrijd van.

Uitslagen
Het oordeel van het jury-team luidde als volgt: in de categorie 1 werd Elisa Groenendijk als winnares aangewezen; in categorie 2 Anniek Bakker; in categorie 3 Myrthe Pieck en in categorie 4 Britt de Groot. Bij de deelneemsters van 18 jaar en ouder werd dat Sanne Tuitman.
Uit de genoemde winnaressen kwam uiteindelijk Britt de Groot als de best zittende HCS manegeruiter 2019 uit de bus die dan ook de grote HCS Wisselbokaal uitgereikt kreeg.

Plek halve finale verzekerd
Aan de genoemde vijf amazones zullen de eerste plekken vergeven worden voor de halve finale van de landelijke manege kampioenschappen van de Manege&Ruiterbond. Zij zijn zeker van een plek in het af te vaardigen HCS-team dat op 26 mei tijdens de halve finale in Dordrecht gaat strijden voor een plek op het Nederlands Kampioenschap.

Dit NL-kampioenschap wordt gehouden op zondag 16 juni te Zwolle voor de beste manegeruiter van 2019. De overige plekken worden tijdens het HCS-wedstrijdweekend op 6- en 7 april vergeven.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant