Afbeelding
Foto: JK

Gaarkeuken

Column 754 keer gelezen

Je kunt er bijna vergif op innemen; als er gezegd wordt dat het volk er op vooruit gaat, gaat het ergens anders dubbel achteruit.
We gaan er ongeveer 2% op vooruit maar 10% op achteruit, maar je gaat er volgens slimmeriken wel 2% op vooruit, want zonder die 2% zou je er 12% op achteruit gaan…
En zou je dan nog meer moeten betalen voor luxe producten, zoals tabak, drank, vakantievluchten, snackbars, kroegen, mobieltjes etc. dan zou je het tenminste zelf in de hand hebben. Maar dat heb je niet want juist op energie en medische zorg zitten heel wat opcenten, terwijl je daar beslist niet op kan bezuinigen. Natuurlijk kun je wel bezuinigen op energie, wij hebben alle lichtpunten de afgelopen jaren voorzien van de 70% zuinigere LED lampjes, we zetten de kachel wat minder hoog en zijn zuinig met water. Ooit bespaarde je dan veel geld, tegenwoordig maakt het geen reet meer uit want de energiemaatschappijen en de Staat willen toch het zelfde binnenhalen, dus verhogen ze de prijs. Gek genoeg blijven de 'grote jongens' netjes in het nette pak vanaf het katheder roepen dat het best kan allemaal, en een miljarden verbouwing van hun optrekje kan ook best. Niet gek dat er hier en daar opstand komt, want wat kun je als zorgzame burger anders doen? Ik ben onlangs 72 jaar geworden, maar in alle jaren dat ik leef heb ik het zo zot nog niet meegemaakt. Maar goed, ook dat vaagt men van tafel want die ouwe lul heeft er toch geen verstand van, denken ze generaliserend. Maar als de nood het hoogst is is de redding nabij, nou dat hebben we gezien, ooit was de nood heel hoog en toen kwamen wat rare mensen hier bommen gooien en de bevolking uitdunnen, was dat zo fijn? De geschiedenis herhaalt zich hopelijk niet, maar onzekerder dan nu heb ik nooit eerder meegemaakt. Heus het moet anders kunnen. De voedselbanken zijn al een teken aan de wand, wat volgt, de gaarkeuken?

Reacties: jan@komawa.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant