Spijkenisse kon het zaterdag op sportpark Jaap Riedijk niet bolwerken tegen Zwaluwen Vlaardingen. Foto: Peter de Jong

Spijkenisse onderuit in duel met Zwaluwen Vlaardingen

Sport 338 keer gelezen

Spijkenisse – Er blijft niets meer over van de ambities van Spijkenisse om na de degradatie uit de derde divisie zo snel mogelijk weer terug te keren. Zaterdag kwam de ploeg van trainer Peter Wubben opnieuw niet tot winst. Zwaluwen Vlaardingen keerde terug naar huis met een 0-3 (0-2) zege.

Al na elf minuten was er een schot van afstand dat achter doelman Michael Termijn vloog en de bezoekers op voorsprong bracht. Direct daarna werd de doodsteek van de middag eigenlijk al uitgedeeld toen Van Mullem de stand op 0-2 bracht. Niets probeerde Spijkenisse en na rust ging de bal tien minuten voor tijd op de stip. Het was opnieuw Justin van Mullem die de 0-3 vanaf elf meter binnen wist te schieten. Veel meer kansen kreeg Spijkenisse niet, waardoor de ploeg terecht het onderspit moest delven.

Kansen
Het duurde even voordat de eerste kansen er waren voor de ploeg van Peter Wubben. Na drie kwart duel was de beste kans nog voor Kees 'Pier' Tol, maar hij lobte de bal wel over de Vlaardingse doelman, maar de bal ging naast het doel van de sluitpost. Door de nederlaag staat Spijkenisse nu op de negende plaats in de hoofdklasse. Zaterdag wordt er ingehaald tegen Achilles Veen. De Brabanders staan op dit moment op de twaalfde plaatst op de ranglijst in de hoofdklasse A.