Afbeelding
Foto: PR

Vestingdagen Hellevoetsluis

Actueel 807 keer gelezen

Hellevoetsluis - Naar aanleiding van berichtgeving in het Algemeen Dagblad van 4 februari wil het bestuur van Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis graag het een en ander verduidelijken.

De inzet van de stichting is om Vestingdagen Hellevoetsluis jaarlijks te blijven organiseren.

'Onze inzet is en zal blijven om jaarlijks Vestingdagen Hellevoetsluis te organiseren. Echter dit vraagt vooral om financiële middelen die wij op dit moment niet jaarlijks toegezegd krijgen. De afgelopen jaren zijn deze middelen grotendeels gerealiseerd door subsidie van de Gemeente Hellevoetsluis, enkele grote sponsoren en het bedrijfsleven uit Hellevoetsluis. Het is ieder jaar weer moeilijker om de organisatie van de Vestingdagen financieel sluitend te krijgen. Hierdoor zijn we, om een goed evenement te kunnen neerzetten, genoodzaakt te zoeken naar een oplossing. Er zou gekozen kunnen voor een tweejaarlijks "groot" evenement, afgewisseld met een kleiner evenement dat mogelijk te combineren is met andere activiteiten in de Vesting.

Concurrentie met de Stoomdagen in Dordrecht is niet aan de orde. De keuze om het afwisselend met Dordrecht te houden moet meer gezocht worden in het feit dat er dan in ieder geval elk jaar iets met "stoom" in de grotere regio wordt georganiseerd. Bijdragen van sponsoren of bezoekersaantallen staan hier los van.

Als stichting zijn wij nog in gesprek met de gemeente om te zien of er toch niet iets mogelijk is het jaarlijkse evenement Vestingdagen Hellevoetsluis – in de juiste vorm en op de juiste schaal – te organiseren. Naast de financiële middelen hebben wij ook de gemeente gevraagd om ons op het gebied van veiligheid meer te ondersteunen, daar dit voor ons als bestuursleden en alle vrijwilligers een flinke opgave is.

Tevens hebben wij inmiddels een aantal aspirant-bestuursleden bereid gevonden om zich aan te sluiten bij het huidige bestuur. Op termijn zullen zij de huidige bestuursleden vervangen en geven ons juist nu extra slagkracht om de editie van 2019 weer te kunnen neerzetten.

We hopen dan ook spoedig meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst.

Een ding is zeker, Vestingdagen Hellevoetsluis 2019 gaat door!

Het bestuur van St. Vestingdagen Hellevoetsluis'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant