Afbeelding
Foto-Ok.nl / Rene Bakker
Zomaar een Nissewaarder

Miss Tijgerlelie

Actueel 446 keer gelezen

Zondag 10 februari doet Yolanda Weber mee aan de provinciale voorronde van de Miss Pinup Benelux verkiezing. De 34-jarige inwoonster van Spijkenisse is al van jongs af aan geïnspireerd en gepassioneerd door de lifestyle van de jaren '40 en '50.

Yolanda, voormalig salesmedewerkster en beauty advisor en moeder van een dochtertje, zag eind 2018 op social media de oproep tot deelname aan de Miss pinup verkiezing voorbij komen. 'Het leek me gelijk al leuk om mee te doen.' Toen ze zo'n jaar of negen was, droeg Yolanda zo af en toe wel eens kleding in de jaren '50-stijl. 'Ik keek naar films als West Side Story, Grease en Gone with the Wind en luisterde graag naar jukebox muziek die thuis gedraaid werd.' Later ontdekte ze via YouTube de bijpassende vintage hairstyle en make-up en ging daarmee experimenteren. Zo vond ze ook vintage kledingwinkels en is de retrostijl eveneens in de in inrichting van haar huis terug te zien.
Native American
Vivian Kramer, eigenaresse van de Sugarcoated studio en de Sugarcoated salon in Rotterdam en zelf vorig jaar gekroond tot de 2nd runner-up van de wereld bij de Viva Las Vegas pinup verkiezing, besloot vorig jaar deze wedstrijd ook in de Benelux te organiseren. Deelnemers aan de Miss Pinup Benelux verkiezing doen mee onder een zelf gekozen 'artiesten' naam. Yolanda koos voor 'Miss Tijgerlelie' gebaseerd op 'Tiger Lily', een figuur uit de vijftiger jaren film Peter Pan; het is een Indianen prinses met een eigenzinnig en vastberaden karakter. 'Mijn moeder heeft Native American Indian roots en omdat ik mij wel herken in die eigenzinnigheid van Tiger Lily en je jezelf van anderen moet onderscheiden om kans te maken op de titel, noem ik mij Miss Tijgerlelie.'

Voorronde
Voor de wedstrijd schreven zich 161 kandidaten in. De finale, die eind maart in Breda zal plaatsvinden, wordt voorafgegaan door vijf provinciale voorrondes. Daaruit worden in totaal 12 finalisten gekozen. Als alle voorrondes zijn geweest, kan er ook nog online worden gestemd voor de laatste (13e) finalist. Aan de voorronde voor Zuid-Holland en Zeeland doen naast Yolanda maar liefst 42 andere pinups mee. Vooraf moesten enkele foto's worden ingestuurd. Tijdens de wedstrijd moeten de deelnemers iets over zichzelf vertellen en mogen zij zich presenteren; bijvoorbeeld door middel van dans en/of zang. Yolanda voert een Native American Indiaanse Pow Wow dans uit en hoopt daarmee de jury te overtuigen dat zij naar de finale van de Miss Pinup Benelux verkiezing moet. De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met een Succubus.nl shoptegoed en een Sugarcoated complete experience, beiden ter waarde van 500 euro.

Titel
Hoe haar kansen zijn om de titel in de wacht te slepen, weet ze niet. 'Maar het zou wel heel leuk zijn', aldus Yolanda. 'De concurrentie is groot, de vintage- en pinup style leeft in Nederland. Veel mensen vinden het leuk en herkennen zich hierin. Mocht het deze keer niet lukken dan doe ik volgend jaar misschien wel weer mee.'

Meer info op www.miss-pinup-benelux.nl.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant