De korfballers van Olympia waren zaterdag te sterk in de 'bruggenderby' met Nikantes uit Hoogvliet. Foto: Peter de Jong

Korfballers Olympia stevig op de derde plaats na winst

Sport 481 keer gelezen

Spijkenisse – De korfballers van SC Olympia hebben zaterdag de bruggenderby gewonnen.

In sporthal Olympia ontving de ploeg van Peter Buitendijk Nikantes uit Hoogvliet. Het werd een 21-17 (13-10) zege voor de formatie uit Spijkenisse.

Het liep overigens niet direct gemakkelijk voor de vierdeklasser uit Nissewaard.

In het eerste kwartier kwam de ploeg op een achterstand van 4-7. Toen leek men wakker geschud. In het kwartier dat volgde werd dat omgezet in een voorsprong. Die werd na rust niet meer uit handen gegeven en daarin bleef het verschil steeds vier tot vijf punten. 'Het was een doelpuntrijk duel, zeker voor rust. Het ging in het eerste kwartier best gelijk op, maar zij scoorden beter. Na de 4-7 namen wij het heft in handen. We voelden in de rust al dat we gingen winnen. We kwamen snel verder op voorsprong. Het laatste deel voor rust was toch het beslissende moment', was de visie van coach Peter Buitendijk. De ploeg staat met vier punten achterstand op de koploper en twee op de runner-up, nu op de derde plaats. Zaterdag kwamen de treffers op naam van Lennart Orgers (6), André van der Wagt (4), Glenn Everwijn (3), Shane van Bree (3), Tanya van Buuren (2), Eline van der Wagt, Nienke Kross, Sara Oranje en Ilona van der Wagt. Zaterdag is de volgende tegenstander Sperwers dat vierde staat.