Stadsdichter Kevin Mack geflankeerd door mede finalisten Anneke Haasnoot (l) en Babette Groos.
Stadsdichter Kevin Mack geflankeerd door mede finalisten Anneke Haasnoot (l) en Babette Groos. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Nissewaard heeft een Stadsdichter

Actueel 1.122 keer gelezen

Spijkenisse - In Bibliotheek de Boekenberg werd vanmiddag Kevin Mack door de vakjury tot eerste Stadsdichter van Nissewaard verkozen. De 35-jarige inwoner van Spijkenisse en student sociaal-maatschappelijke dienstverlening schrijft al sinds zijn 15e verhalen, columns en poëzie en hield ook al weleens voordrachten. 

Kevin mag zich de komende twee jaar Stadsdichter van Nissewaard noemen en zal gedurende deze periode gedichten schrijven over dagelijkse gebeurtenissen en voor officiële gebeurtenissen die in Nissewaard plaatsvinden. Een selectie hiervan zal worden gebundeld en later door de gemeente Nissewaard worden uitgebracht. De winnaar ontving ook het 'Groeten uit Nissewaard-correct boek', een A4 formaat whiteboard waarop de jonge dichter (gedichten) kan schrijven en uitwissen. Mooiste- en hoofdprijs was echter de toezegging dat enkele regels van het gedicht waarmee Kevin de jury wist te overtuigen om hem tot Stadsdichter uit te roepen, binnenkort op de (glas)gevel van De Boekenberg zullen worden aangebracht.

De 65-jarige Anneke Haasnoot werd winnaar van de publieksprijs. Anneke volgde begin tachtiger jaren een poëziecursus en schrijft al zo'n 35 jaar gedichten. Ze maakt een gedichtenbundel en is medeoprichtster van het dichterscollectief Polder Poëzie. Babette Groos (20) was de derde finalist. De inwoonster van Spijkenisse werd door de jury geprezen voor haar sterk beeldende gedichten. Ook Babette heeft ondanks haar jonge leeftijd al de nodige ervaring als dichter. Zij werd in 2017 door het Poëziepaleis tot Jonge Dichter des Vaderlands 2017-2019 verkozen.  

Vorig jaar werden inwoners van Nissewaard opgeroepen om, ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Salet, woorden in te leveren die haar en Nissewaard typeerden. Hieruit werden tien signaalwoorden geselecteerd die de drie finalisten moesten gebruiken in één van de gedichten die ze voor de finale moesten schrijven en vanmiddag voor jury en publiek moesten voordragen. De jury, bestaande uit bibliotheekdirecteur Victor Thissen, schrijfster Marlies Verhelst, voormalig Stadsdichter Rotterdam Daniël Dee, rapper Bizzy Blaze en wethouder cultuur Leon Soeterboek, vonden de kwaliteit, inhoud en presentatie van Kevin's gedichten het beste. Het doel van de verkiezing van de Stadsdichter is om te laten zien hoe inspirerend en leuk gedichten en poëzie kunnen zijn.
De middag werd omlijst met optredens van M-Spoken Word, Bizzy Blaze en Puls. Ook wethouder Hamerslag was bij de uitverkiezing aanwezig.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant