Afbeelding
Foto: stock

‘Hoofdschoppers’

Column 1.158 keer gelezen

Spijkenisse beheerste deze week het nieuws in de landelijke media. Jammer genoeg ging het niet om positief nieuws. Het filmpje van de zogenaamde 'kopschoppers', die met zijn allen een poging tot doodslag uitvoerden op een weerloos slachtoffer, ging viral.

En dat hebben we geweten. 

Zelf vind ik het merkwaardig dat deze ontspoorde gastjes nog steeds officieel als 'verdachten' worden bestempeld. Als je zelf een filmpje van je barbaarse daad maakt verspeel je alle krediet om de term 'verdachte' te verdienen. Een verdachte verdient een kans zijn zaak onderzocht te krijgen, deze lunatics moeten rechtstreeks achter tralies.

Wat ik mij af vraag is hoe de duivel intrede heeft gedaan in de ziel van deze jongeren? Hoe komt het dat ze hun misselijkmakende daad nodig hebben om iemand te zijn? Zich sterk te voelen? Machtig te zijn? En hoe dom kun je zijn dit te filmen en je eigen smoel op internet te zetten?

Kort samengevat; hoe raak je zó dom én verziekt?

Natuurlijk zullen er weer diverse excuses aan te voeren zijn. Slechte jeugd, stoornisje-hier-stoornisje-daar, geen stageadres kunnen vinden en meer zalvende bla bla. Ja, je kan het knap lastig hebben als jongere, maar deze actie slaat nergens meer op. Ja, op een hoofd. En geen kop. Ik spreek daarom liever van 'hoofdschoppers'.

De vragen die ik mijzelf stel zullen vast wel door een behandelaar worden uitgepluisd. Althans, hier zal toch zeker wel jeugd-tbs worden uitgesproken?

Ik hoop dat de rechters deze zaak goed weten in te schatten. De vele dreigementen van woedende burgers aan het adres van de daders tonen aan dat veel burgers geen of weinig vertrouwen meer in de rechtspraak ervaren. Ik keur het niet goed, maar begrijpelijk is het wel dat mensen eigen rechter willen spelen.

Daarom een oproep aan de rechters een voorbeeld te stellen aan ander tuig door zwaar te straffen. Als het recht hier zegeviert zijn wij deze bloeddorstige gastjes voor langere tijd kwijt en zijn ze in elk geval tóch nog ergens goed voor geweest.

Ik wens Tommy van harte beterschap.

J.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant