SC Botlek kwam slecht uit de winterstop. De ploeg van Arjan Vuik verloor de strijd met zijn broer Rob van OVV, 0-4. Foto: Peter de Jong

Vuik ziet broer punten pakken in broederstrijd

Sport 298 keer gelezen

Spijkenisse – Vooraf was er al genoeg gezegd over het duel dat SC Botlek en OVV met elkaar afwerkten. Het bleek een broederstrijd. Zaterdag moest Arjan Vuik met zijn ploeg aantreden tegen OVV, waar zijn broer Rob Vuik de scepter zwaait. De laatste bleek het beste te zijn in de onderlinge strijd, de ploeg uit Oostvoorne won het duel met 0-4 (0-2).

Twintig minuten duurde het slechts voordat pijnlijk duidelijk werd, dat de geplaagde Spijkenissers deze middag geen vuist konden maken. Na dertien minuten opende Stony van de Berg de score voor OVV en zeven minuten later was het aanvoerder Pascal van Hulst die de 0-2 binnenschoot. Na de thee was het Alexander Baartmans met de derde treffer en twintig minuten voor het einde schoot Van Hulst de eindstand van 0-4 op het bord.

Niet effectief
'Ik heb ons vandaag niet slecht zien spelen, we creëerden toch te weinig. Ik kan de ploeg dan ook helemaal niets kwalijk nemen. Zij hebben vier keer kunnen schieten, van in totaal vijf kansen die er wel in gingen. Je blijft hopen op de aansluiting, maar na de derde was die hoop er niet meer', laat Arjan Vuik na afloop weten. De ploeg uit Spijkenisse staat na de nederlaag op een teleurstellende twaalfde plaats. Zaterdag wacht Rozenburg, dat tweede staat, als tegenstander.