Patrick van Dorp zag zijn ploeg zaterdag met 1-0 winnen van GSC/ODS en de koppositie pakken. Archieffoto: Peter de Jong

SCO'63 doet goede zaken en pakt koppositie in 4G

Sport 570 keer gelezen

Spijkenisse – De winterstop heeft SCO'63 geen windeieren gelegd. De ploeg van Peter Hoek, die nog met de club onderhandeld over een verlenging van zijn contract, hervatte zaterdag de competitie met een zege op GSC/ODS. Het werd op sportpark Oostbroek 1-0 (0-0).

De enige treffer van de middag kwam uit een penalty, nadat Desmond van Dorp was neergelegd. Het was Tom Klaassen die vanaf elf meter de bal wist binnen te trappen achter de doelman van de Dortenaren.

Inzakken
'Ik vond het een hele moeilijke wedstrijd', was het eerste commentaar van speler Patrick van Dorp. 'Ze zakten heel erg in en daar konden we niet goed mee omgaan. Wij wilden compact en aanvallend spelen. Ook zij hadden kansen, maar onze doelman hield ons op de been. We werden halverwege vastgezet. Na rust zijn we anders gaan spelen en toen kregen we toch gevaarlijke kansen. Vervolgens werd Desmond van Dorp licht aangetikt en kregen we zo een strafschop en winnen we', aldus Patrick van Dorp. Door de zege en het niet doorgaan van de ontmoeting van BZC, staat de ploeg nu een punt voor op de Rotterdammers. Als zij die wedstrijd verliezen heeft SCO'63 recht om nacompetitie te spelen voor promotie.