Afbeelding
Foto: Raph Janssen

Kunstroute Nissewaard: Raph Janssen

Actueel 241 keer gelezen

Op 13 en 14 april vindt voor de twaalfde keer de Kunstroute plaats. Op 34 locaties laten kunstenaars u kennismaken met hun werk.  

De komende weken stellen de  deelnemers zich aan u voor. De volledige deelnemerslijst vindt u op www.kunstroutenissewaard.nl

Even voorstellen:  Raph Janssen
Geïnspireerd door het mystieke in de natuur.

Als zoon van een ambachtelijk marmer-en arduinbewerker, voorheen ondergronds mijnwerker, als kind al gefascineerd door stenen, verhalen, en ervaringen met ambachtelijk bewerken. Daarnaast genoot ik een technische opleiding ambachtelijk meubelmaker en houttechnieken.

Na een tijd van mineralen en fossielen verzamelen, zelf meubels ontwerpen en maken steeds vaker op zoek emoties te uiten in creaties. Met intuïtie, creativiteit en expressie tot uiting komen.Ambachtelijk en origineel probeer ik mijn uitingen over te brengen.

Reeds op jonge leeftijd leerde ik alles over kristallen, fossielen en andere gesteenten. Hoe er achter elke steen een verhaal schuilt en hoe je ruwe stenen op een ambachtelijke manier kan bewerken, vanuit respect voor hun achtergrond en persoonlijk karakter. De verborgen structuren, kristallen en fossielen zijn vaak de basis die ik probeer te combineren maar soms ook laat contrasteren. Soms gebruik ik materiaal uit mijn verzameling, maar ook gevonden materialen in de natuur worden herbruikt in een creatie.

Door combinaties van en met de natuur blijft een creatie zich ontwikkelen door mijn inbreng, maar ook door de natuur zelf. Bijvoorbeeld zuurstofcorrosie, ontwikkeling van kleuren.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant