Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Maasoever winnaar scholen zaalvoetbaltoernooi

Actueel 871 keer gelezen

Spijkenisse –Gistermiddag werd in sporthal Olympia de finale van het kerst zaalvoetbaltoernooi voor basisscholen gespeeld. Winnaar werd het team van De Maasoever. Wethouder Martijn Hamerslag reikte de prijzen uit.

Donderdag werden door de 16 ingeschreven teams van scholen uit Nissewaard in drie poules de voorrondes gespeeld. De twee besten uit iedere poule kwalificeerden zich voor de finale, zodat gisteren de zes overgebleven teams voetbalden om de prijzen. Ieder team, met kinderen uit de groepen zeven en acht, bestond uit vijf spelers in het veld en drie op de bank, die voortdurend gewisseld mochten worden. Hoewel de jongens veruit in de meerderheid waren, speelden ook enkele meisjes mee in het toernooi.

Team A van de Aanwas/Vlasbloem uit Zuidland eindigde op de tweede plaats en De Hoeksteen werd derde. Ook deze scholen kregen een beker. Vierde, vijfde en zesde werden respectievelijk Aanwas/Vlasbloem B, De Wegwijzer 8A en De Wegwijzer 8 B. De sportiviteitsprijs, een wisseltrofee en een schaal die de school mag houden als aandenken, was voor De Wegwijzer. De voetballers wonnen daarmee een sportclinic voor de hele school! Alle finalespelers kregen bovendien een medaille.

Op 28 en 29 december werd het wijkentoernooi in het kader van het kerst zaalvoetbaltoernooi gespeeld. Gisteravond werd door acht teams het bedrijventoernooi gespeeld. In totaal telde het kerst zaalvoetbaltoernooi daarmee 51 deelnemende teams. Het toernooi is onderdeel van het High Five Programma van de gemeente Nissewaard waarin beweging, voeding, maatschappelijk, sociaal en ontwikkeling de vijf speerpunten zijn.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant