Drie nieuwe Nederlanders legden de eed af.
Drie nieuwe Nederlanders legden de eed af. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Warm welkom aan 72 nieuwe Nederlanders in Nissewaard

Actueel 576 keer gelezen

Spijkenisse – Locoburgemeester Martijn Hamerslag ontving vanochtend in het kader van de jaarlijkse Naturalisatiebijeenkomst 18 nieuwe Nederlanders en hun familie op het stadhuis. In 2018 is Nissewaard 72 nieuwe Nederlanders rijker geworden. Drie van hen legden vanmorgen de eed af, waarin zij beloofden zich te zullen houden aan de regels die het Nederlanderschap met zich meebrengt.

Alle aanwezige naturalisandi werden door Hamerslag persoonlijk gefeliciteerd en kregen oer-Hollandse stroopwafels als attentie uitgereikt. Daarna kon onder het genot van een drankje met elkaar worden kennis gemaakt en gingen de nieuwe Nederlanders met de locoburgemeester op de foto. De 72 inwoners van Nissewaard die dit jaar genaturaliseerd zijn, zijn onder andere afkomstig uit Syrië, Iran, Irak, Turkije, Nicaragua, Thailand, Nigeria, Afghanistan en de Filipijnen.  

Sinds 2008 wordt in ons land jaarlijks op 15 december Naturalisatiedag nieuwe stijl gehouden. De reden waarom mensen zich in Nederland willen vestigen zijn zeer divers. Sommigen ontvluchten hun land vanwege oorlog of andere onveilige situaties, maar velen kwamen ook in Nederland terecht vanwege de liefde. Na drie jaar samenwonen met een Nederlandse partner of na vijf jaar onafgebroken in Nederland te hebben gewoond, kan een verzoek tot naturalisatie worden ingediend.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant