Afbeelding
Foto: JK

Heg

Column 219 keer gelezen

Bimbambom, de klokken zijn er weer klaar voor, de Kerstdagen.
Rendieren razen door de etalages en kerstbomen gaan voor 50 maal de prijs van vroeger als dennenappels de deur uit. En het pakketje met een leuk cadeautje is al lang niet meer, men heeft een zeecontainer voor de deur staan om de 'Kerstsurprises' in op te slaan. Tenminste als u niet onder de armoegezinnen valt, want dan ligt het even anders. Waar de een met zijn Tesla langs de dure winkels scheurt zit de ander zich af te vragen of ze de huur, gas, licht en de boodschappen wel kunnen betalen. Maar zoals Rutte het van de toren blaast, 'Iedereen gaat er op vooruit, het gaat goed in ons land'. 'Ons' staat in dit geval denkelijk voor een klein groepje bewindslieden die niet hoeven te kijken op een paar centen, welnee, ze kopen er nog wel een huisje bij, moet kunnen.
Niet iedereen kan enorme kersttafels vullen met wild, dure kalkoenen en een riant wijntje, er zijn in dit welvarende land ook mensen die niet eens een koekje bij de koffie kunnen betalen, of voor de kinderen een doosje kleurpotloden onder de boom.
Voor velen zijn de Kerstdagen feestdagen, voor veel anderen zijn het de dagen van treurnis, teleurstelling en soms zelfs honger hebben. Nee ik preek niet, ik constateer slechts, want rijkdom krijgt altijd een plekje in de media, armoe staat veelal in een kantlijntje ergens tussen de advertenties voor eten, drinken en luxe artikelen.
Een land vol met voedselbanken, kringloopwinkels en lange rijen bij de uitkeringsinstanties en hulpverleningsorganisaties, maar van de kansel in de Kamer roept een 'wijze' prater dat het goed gaat, heb ik iets gemist?
De ironie is dat sommige mensen al meer euro's voor de jaarwisseling als vuurwerk (illegaal) de lucht inschieten dan een armoe gezin in een maand kan uitgeven. Denk ook eens aan uw buren, gooi eens een kerstkrans over de heg in plaats van klachten.

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant