Sunniva speelde altviool
Sunniva speelde altviool Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Classic Express concert voor leerlingen De Bron

Actueel 591 keer gelezen

Spijkenisse – Gisteren en vandaag was er voor de leerlingen van cbs De Bon een wel heel speciaal cultureel uitje. Zij mochten namelijk een mini concert meemaken in de Classic Express, de eerste rijdende concertzaal ter wereld.

In de Classic Express laten prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, een jaarlijkse wedstrijd voor jongeren van 12 t/m 19 dat klassieke muziek, jazz en compositie promoot, jonge kinderen kennismaken met klassieke muziek. De Classic Express is een enorme trailer, die kan uitschuiven tot een concertzaal met plaats voor zo'n 35 kinderen. Dit jaar viert de Classic Express haar 10-jarig jubileum. Al (veel) meer dan 100.000 kinderen maakten in de mini concertzaal kennis met klassieke muziek en instrumenten.

Vanmiddag luisterden de kinderen en juf Kimberley van groep 6 van De Bron naar muziek die gespeeld werd door Somar (24) op piano, de vijftienjarige Sunniva op altviool en even oude Maarit op hobo. Ook werd uitleg gegeven over de instrumenten en mochten enkele kinderen zelf een viool vasthouden en heel even uitproberen. Na ieder muziekstuk werd de leerlingen gevraagd waaraan ze tijdens de gespeelde muziek moesten denken of wat ze voelden. Gaf de muziek een fijn of droevig gevoel of werd je er bijvoorbeeld opgewonden of juist rustig van? Op school werden vooraf ook enkele ritmes ingestudeerd, die de kinderen aan het einde van de voorstelling samen met de muzikanten uitvoerden.

Cbs De Bron kreeg het bezoek van de Classic Express aangeboden door Presikhaaf Schoolmeubelen. De onderneming ondersteunt het initiatief om kinderen de mogelijkheid te bieden om in contact te komen met klassieke muziek en hun interesse voor muziek (maken) te stimuleren. Gisteren en vandaag woonden in totaal zo'n 180 kinderen van de school de concert sessies mee. Na afloop was er voor iedere concertbezoeker een folder over het kiezen van een muziekinstrument waarin wordt verwezen naar de website www.kiesjeinstrument.nl. Op  https://youtu.be/Uwxh4GgzM28 een impressie van een eerder Classic Express concert in Meerssen.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant