De AED kast hangt duidelijk zichtbaar aan de voorgevel van het stadhuis.
De AED kast hangt duidelijk zichtbaar aan de voorgevel van het stadhuis. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Buiten AED hangt aan het stadhuis

Actueel 701 keer gelezen

Spijkenisse - Wethouder Wouter Struijk onthulde vanmiddag op de gevel van het stadhuis een buiten hangende AED. De werkgroep AED Nissewaard heeft er bij de gemeenteraadsleden op aangedrongen om te bewerkstelligen dat de komende jaren zoveel mogelijk AED's op strategische (buiten)punten in Nissewaard in gebruik worden gesteld.

Vrijwilligers die in het bezit zijn van een reanimatie diploma en zich hebben aangemeld voor de HartslagNu app, ontvangen een oproep als deze in de buurt, binnen een cirkel van 500 meter, van een slachtoffer zijn. Is er een melding in jouw wijk terwijl je in een andere stad bent? Dan word je niet opgeroepen via de app. Wel ontvang je standaard een sms op basis van je thuis- en werkadres. Ben je onderweg? Dan kun je in een onbekende omgeving opgeroepen worden. De burgerhulpverlener moet na de oproep melden of hij/zij op dat moment hulp kan verlenen. Eén van de beschikbare vrijwilligers krijgt daarop een code waarmee de kast van de buiten AED kan worden geopend, zodat de eigenlijke AED kan worden ingezet bij de reanimatie.

Inmiddels hangen al heel wat AED's in openbare gebouwen en winkels in Nissewaard, maar deze zijn 's avonds veelal gesloten zodat de AED dan niet kan worden gebruikt. De AED werkgroep Nissewaard maakt zich hard voor zo veel mogelijk AED buitenkasten om zo Nissewaard 'zes minutenzone proof' te maken. De tien leden van de werkgroep kijken op welke plekken het best buiten AED's kunnen worden geplaatst en adviseren hier de wethouder over. De gemeente Nissewaard betaalt de hufter proof buitenkasten en het onderhoud hiervan. Begin 2019 wordt de volgende buiten AED op de muur van Bibliotheek de Boekenberg geplaatst.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant