Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Ouderen en leerlingen knutselen samen op het Praktijk College

Actueel 827 keer gelezen

Spijkenisse – Derdejaars leerlingen van het Praktijk College begeleidden gistermorgen op hun school een groepje bewoners van woon-zorgcomplex Hart van Groenewoud, tijdens de activiteit 'Iets doen voor een ander'.

De ouderen werden door de 14/15-jarige leerlingen geholpen bij het maken van kerststukjes en kerst- en winterkaarten. Weer andere leerlingen voorzagen de knutselaars ondertussen van een kopje koffie of thee en heerlijke zelfgemaakte baksels.

Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat op de school deze workshops voor ouderen worden georganiseerd. Vooraf hadden de leerlingen hiervoor boodschappen gedaan, de spullen klaargezet en een instructieles gehad over hoe ze de ouderen tijdens de workshops kunnen begeleiden. 's Middags gingen leerlingen naar Hart van Groenewoud om daar op locatie samen met weer andere bewoners eveneens kerststukjes te maken of te gaan wandelen. Vanmorgen wordt op het Praktijk College met Hart van Groenewoud bewoners geschilderd op doek en worden vanmiddag kerstkaarten gemaakt en gewandeld.

'Bij deze leuke activiteiten snijdt het mes aan twee kanten', aldus CKV docente Mirjam van de school. 'De ouderen zijn lekker bezig en kletsen er gezellig op los tijdens het knutselen. De leerlingen, waarvan sommigen soms heel druk kunnen zijn, hebben engelengeduld en blijken heel zorgzaam bij het helpen en begeleiden van de ouderen. Er komen talenten naar boven die we niet eerder van hen zagen. De interactie tussen de ouderen en leerlingen is daarbij heel leuk.'

Twee jaar geleden werd op het Praktijk College voor het laatst een kerstmarkt georganiseerd. Een hele happening waarvoor onder andere leerlingen-hout de kramen opbouwden, leerlingen-constructief allerlei lekkers bakten dat op de kerstmarkt werd verkocht en leerlingen-dienstverlening openhaardhout en houtwerkstukjes maakten. Enkele docenten en Marc Bijl, de nieuwe directeur van het Praktijk College, voelen er wel voor om volgend jaar naast de actie 'Iets doen voor een ander' de kerstmarkt weer nieuw leven in te blazen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant