Ron, Lian en Wim (vlnr.) zoeken opvolgers. Foto: Foto-OK.nl
Ron, Lian en Wim (vlnr.) zoeken opvolgers. Foto: Foto-OK.nl Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen zoekt opvolging

Actueel 764 keer gelezen

Spijkenisse – Dit jaar vierde Hengelsportvereniging Ons Genoegen Spijkenisse haar 70-jarig bestaan. Ons Genoegen telt 2200 leden waarvan zo'n 30 vissers een verenigingscompetitie vissen. Ook bij de jeugd en dames zijn er wedstrijden waaraan veel enthousiaste deelnemers meedoen.

Lian en Ron Arkesteijn en Wim Langstraat vormen al ongeveer 25 jaar de jeugdcommissie. Het begon allemaal toen de zoon van Lian en Ron ging vissen en aan een viswedstrijd van Ons Genoegen meedeed. 'Tot z'n eigen verbazing won hij de wedstrijd en werd toen met het visvirus 'besmet", vertelt Ron. Hij ging daarna vaker mee naar wedstrijden en werd niet lang daarna gevraagd voor de jeugdcommissie. Ook Lian draaide al gauw in de commissie mee en Wim Langstraat haakte wat later aan.

Jeugdwedstrijden
Jaarlijks organiseert deze commissie vijf (gratis) competitiewedstrijden voor de jeugd, die is onderverdeeld in vier leeftijdscategorieën. Ook nemen zij de organisatie van de dameswedstrijd en de jaarlijkse familiedag, waarbij de jeugdleden samen met een familielid vissen, voor hun rekening. Bij de organisatie komt het nodige werk kijken. 'We plannen de wedstrijddata en kopen de prijzen; de nummers één t/m drie van elke categorie ontvangen een beker', vertelt Ron. 'Ook plaatsen we een tent, doen we de loting voor de plaatsbepaling van de deelnemers, maken foto's en een wedstrijdverslag die op de site geplaatst worden en Lian verzorgt het drinken en versnaperingen voor de deelnemers.'

Opvolgers gezocht
Alhoewel de jeugdcommissie de wedstrijden met veel plezier organiseert, vinden zij het na 25 jaar genoeg geweest. 'We zoeken vrijwilligers die onze taken over willen nemen. Mensen die affiniteit met de hengelsport hebben en tijd willen maken om kinderen te leren hoe je moet vissen en met vis om moet gaan. Mensen die kunnen overbrengen hoe leuk en ontspannend vissen kan zijn.' Zelf hebben de commissieleden al de nodige inspanningen verricht om opvolgers te vinden, maar tot nu toe zonder resultaat. 'Nieuwe mensen kunnen hun eigen invulling aan het organiseren van de wedstrijden geven en we willen best helpen om hen het komende jaar in te werken, maar als niemand zich aanmeld stopt het voor ons aan het einde van dit seizoen. Dat zou zonde zijn, want de jeugd heeft tenslotte de toekomst', vertelt Lian. Geïnteresseerd? Bel of mail dan met Lian Arkesteijn: 06-24122809 of lianarkesteijn@live.nl.

Open dag
Op 9 maart organiseert Ons Genoegen in het Dorpshuis in Hekelingen haar jaarlijkse open dag. Daar zal voorlichting worden gegeven door de jeugd-, karper-, wedstrijd- en pr-commissie en de vliegvis-, snoek- en roofvisafdeling. Daarnaast is er een tombola en zijn er vis artikelen te koop. 'Het wordt een gezellige dag voor leden en iedereen die geïnteresseerd is in hengelsport.'

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant