SC Botlek kon koploper Binnenmaas zaterdag geen pijn doen en verloor met 0-2.
SC Botlek kon koploper Binnenmaas zaterdag geen pijn doen en verloor met 0-2. Foto: Peter de Jong

SC Botlek redt het niet, verlies tegen Binnenmaas

Sport 294 keer gelezen

Spijkenisse – Het lukt SC Botlek maar niet om de weg omhoog verder in te slaan. De derdeklasser uit Spijkenisse verloor zaterdag met 0-2 (0-1) van Binnenmaas, dat nog maar één keer verloor, en daardoor als koploper de winterstop in gaat.

De gasten uit de Hoeksche Waard kwamen in de allerlaatste seconden voor rust op voorsprong, wat vaak een vervelend moment is voor de tegenstander. Het duurde vervolgens tot tien minuten voor tijd voordat de tweede er in lag bij de formatie uit Maasdam.

Pijn doen
'Als we ze pijn hadden kunnen doen, dan had het vandaag geweest. Ze komen op een rotmoment op 0-1 en wij hebben ook kansen gehad. We kwamen één op één voor de keeper tot twee keer toe, maar we faalden. De keeper redde ook een aantal keer fantastisch. Na de 0-2 hebben we ook kansen voor 1-2, maar je maakt ze niet. Het is een hele geduldige ploeg en er had dan ook meer in gezeten voor ons', gaf Arjan Vuik na afloop aan.

Stand
Door de nederlaag bivakkeert SC Botlek nog altijd onderin de derde klasse D op de twaalfde plaats met slechts negen punten uit elf duels. Zaterdag staat het treffen met OSV Oud Beijerland op het programma, die ploeg staat op de derde plaats.