Een toost op de eerstkomende 10 jaar busvervoer op Voorne-Putten.
Een toost op de eerstkomende 10 jaar busvervoer op Voorne-Putten. Foto: Foto-Ok.nl

EBS wil de beste vervoerder in Nederland zijn

Actueel 623 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmorgen was het feest bij de remise van EBS aan de Hofweg in Spijkenisse.

Vanaf 9 december verzorgt het bedrijf het busvervoer op Voorne-Putten en Rozenburg. Voor reizigers wel even wennen, want er zijn wat veranderingen in de dienstregeling. Grootste verschil is de snelle, rechtstreeks R-net verbindingen Spijkenisse-Hellevoetsluis en Spijkenisse-Brielle. Ook is er busvervoer richting de Maasvlakte en alle betrokken partijen hopen dat er veel gebruik gemaakt zal worden van die mogelijkheid. Daarnaast rijden de bussen langer, zodat ze aansluiten op de laatste metro.

De bussen rijden op groen gas, waardoor er 66% CO2 redactie is. Volgens wethouder Bal een mooie stap naar volledig schoon busvervoer. Voor de reizigers is er meer kwaliteit in de vorm van grotere stoelen, meer beenruimte, wifi en USB-aansluitingen en vooral in de zomermaanden prettig: airco.

De komende 10 jaar wil het bedrijf niet alleen zelf de reizigers vervoeren, maar ook samenwerken met partners, zoals de RET en straks in Haaglanden de HTM. Daarnaast is er een samenwerking gezocht met lokale partijen voor deelfietsen en elektrische tuktuks, die u vanaf metrostation Centrum naar uw bestemming brengen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant