Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Uitreiking vrijwilligersprijzen 2018

Actueel 1.004 keer gelezen

Spijkenisse – Gisteravond reikte wethouder Léon Soeterboek om 20:00 uur in bibliotheek De Boekenberg de vrijwilligersprijzen 2018 uit. Ook werd de Vrijwilligers Academie Nissewaard geopend.

Na een warm ontvangst met koffie, thee en lekkere hapjes was het moment eindelijk aangebroken. Na een inleidend filmpje en de eigen ervaringen van Toos met vrijwilligerswerk was het moment daar dat de prijzen uit werden gereikt.

Filmpje
De avond werd afgetrapt met een filmpje waarin een aantal Nissewaarders te zien waren die vrijwilligerswerk doen. Léon Soeterboek vulde dit aan. 'Het kernwoord 'samen', samen voor elkaar en iets willen betekenen hoorden we vaak voorbijkomen in het filmpje, vertelde hij.

De prijzen
Wanneer geef je iemand nou eigenlijk een prijs? Volgens wethouder Soeterboek maakt het niet uit of je jaarlijks, wekelijks of dagelijks iets goeds doet. Het gaat erom dat je het doet. De prijzen waren verdeeld in drie categorieën, namelijk de categorie vrijwilligersinitiatief, de vrijwilligersorganisatie en natuurlijk de vrijwilliger van het jaar.
De jury bestond uit Debbie Teitsma, Ron Vollenga, Dylan Murray, Rob Vermaas en Jaap Bouman.

De winnaars
De genomineerden voor het vrijwilligersinitiatief van het jaar waren Van aardbei zot zonnebloem, het buddy-systeem van het Shantyfestival, maar ook de voorleesexpres.
De winnaar van de prijs was de voorleesexpres. Zij helpen laaggeletterde gezinnen en helpen ook de ouders, zodat zij meer zullen voorlezen binnen het gezin.
Voor de prijs vrijwilligersorganisatie van het jaar werden NAH trefpunt, Gevonden Verloren en Puls genomineerd. De winnende organisatie was Puls. Dit is een muzikale organisatie voor jonge muzikanten.
Tot slot werd de prijs vrijwilliger van het jaar uitgereikt. Hiervoor werden Jan Groeneveld, Jan van Os, Mike Ott en Peter van der Wagt. De winnende vrijwilliger was Peter van der Wagt.
Alle winnende vrijwilligers(organisaties) ontvingen een bos bloemen en een trofee. Ook kregen de vrijwilliger- en de vrijwilligersorganisatie van het jaar een geldbedrag van €500 euro wat besteed mag worden aan het vrijwilligerswerk. De prijs voor het vrijwilligersinitiatief is gekoppeld aan een subsidieregeling.

Vrijwilligersacademie Nissewaard (VAN)
Ook vond de opening van de Vrijwilligersacademie Nissewaard plaats. Het informatiepunt in bibliotheek De Boekenberg is samengegaan met Nissewaard voor elkaar. De academie biedt allerlei cursussen, trainingen, workshops, maar ook lezingen en themabijeenkomsten. Kennis en vaardigheden opdoen en delen staat bij de academie centraal. Het doel is om vrijwilligers en organisaties te ondersteunen en te laten groeien in de rol die zij hebben binnen de samenleving. Elke dinsdag van 10:00 uur tot 13:00 uur zal het bij het informatiepunt mogelijk zijn om vragen te stellen over onder andere de trainingen en het aanbod hiervan, maar ook kunt u informatie krijgen over eventueel beschikbaar vrijwilligerswerk vacatures in Nissewaard. Dit is ook digitaal mogelijk. Meer informatie is te vinden op www.vrijwilligersacademienissewaard.nl. Tijdens de openingstijden van het informatiepunt is het ook mogelijk om te bellen en te mailen naar de VAN: : 06-40779537 of info@vrijwilligersacademienissewaard.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant