Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Guy Duijm ziet aanvalslinie eindelijk draaien

Sport 1.165 keer gelezen

Hekelingen- Hekelingen heeft de derby tegen SV Simonshaven op het Sportpolderpark in Hekelingen afgesloten met een klinkende 8-1 (2-1) overwinning. Guy Duijm zag tot zijn grote genoegen de aanvalslinie met de Tree Nicks (Bakker, Boer en Koopal) op volle toeren draaien. Nick Bakker (1 keer), Nick Boer en Nick Koopal (beiden drie keer) waren goed voor zeven treffers. Middenvelder Robin Boere opende het schuttersbal.

Dan Rolandus

'We hebben een goede, gretige wedstrijd gespeeld', loofde de trainer van Hekelingen de inzet en het spel van zijn manschappen. 'Ik heb de spelers opdracht gegeven meteen vol druk te zetten, zodat Simonshaven niet aan voetballen kon toekomen. Dat leidde tot veel balbezit en veel kansen. Bij 2-1 kwamen we nog goed weg toen Simonshaven een strafschop (Jordy Dijkshoorn keerde een strafschop van Murgil Wezer, DR) miste, want anders zou het nog 2-2 zijn geworden. Voor het overige hebben we dominant gespeeld en op die ene tegengoal (Koen de Vette, DR) na geen kans weggegeven. We zijn in de tweede helft over Simonshaven heen gelopen, dus viel er op de overwinning niets af te dingen.'

Ups-and-downs
Guy Duijm, die bij Hekelingen met TC-3 op zak aan zijn eerste klus als hoofdtrainer is begonnen, spreekt met dubbele gevoelens over de verrichtingen van zijn equipe. 'Het gaat allemaal met ups-and-downs, we spelen goed, maar springen slecht om met de kansen', wijst de opvolger van trainer Ad Reijtenbagh naar de negende plaats op de ranglijst van de vierde klasse H waarin zijn ploeg in negen wedstrijden slechts 11 punten verzamelde. 'We hebben een zeer jonge groep spelers, dat best aardig kan ballen. Het veldspel oogt goed, we creëren veel kansen, maar het schort gewoon in de afwerking. We doen echt voor niemand onder, zijn regelmatig zelfs de bovenliggende partij, maar dat zie je niet terug in de resultaten. We hebben het alleen zwaar gehad tegen BZC/Zuiderpark (0-4 nederlaag, DR), maar ook tegen hen kregen we kansen. We eindigden tegen ZBC met negen man, nee niet door rode kaarten, maar vier spelers zijn gewoon de wedstrijd uitgeschopt. Zo hebben we ZBVH ondersteboven gespeeld, stonden met 0-1 voor, maar werden door één lange bal geklopt. We verloren met 5-2 bij Zinkwegse Boys, stonden in de eerste helft met 1-2 voor plus een kansen verhouding van 1 tegen en vijf voor ons, maar door persoonlijke fouten gaan we de bietenkar op. Tegen Transvalia is de kansenverhouding 10 tegen 1, stonden we ook met 2-0 voor. Niets aan de hand denk je, maar het werd door twee blunders wel 2-2. Kijk, tegen Jong Spijkenisse lukte het wel, hebben we ons echt laten zien en wonnen met 2-1. Je krijgt van de tegenstanders louter complimenten, begrijpen niet dat we zo laag staan. Als je niet scoort, maar de doelpunten aan de andere kant knullig weggeeft heeft dat ook met kwaliteit te maken. Maar goed, we hebben een jonge selectie met een gemiddelde leeftijd van zo'n 22 jaar. De trainingsopkomst is prima, de jongens zijn leergierig. Dus de "wil" is er zeker.' Guy Duijm wil zich niet schuilen achter blessures, maar een speler als Tim van Schol heeft dit seizoen nauwelijks gespeeld, is aan zijn grote teen geopereerd en Nick Boer is nog niet helemaal fit. Maar ook doelman Jordy Dijkshoorn heeft met een zware kuit- en enkelblessure lang buitenspel gestaan. 'Ik hoop dat Tim van Schol na de winterstop kan aansluiten, Nick Boer scoorde vorig jaar in de A 36 doelpunten. Hij viel tegen Simonshaven na rust in en scoorde meteen een hattrick. Jordy kreeg te horen dat hij na zijn botsing in de laatste competitiewedstrijd in het vorige seizoen tegen FC Vlotbrug negen maanden niet zou kunnen spelen. De revalidatie verliep echter zo spoedig dat hij nu al weer een maandje onder de lat staat. We gaan gewoon onze ruggen rechten en het beste er van maken. We doen er alles aan, maar hopen dat het kwartje nu ook eens onze kant zal uitrollen. Alleen in de eerste wedstrijd tegen SCO '63 (1-2 winst met tien man, DR) viel het een keer onze kant uit.'

Reeks
De 44-jarige inwoner van Spijkenisse is alweer bezig aan zijn zevende seizoen als trainer bij Hekelingen. Hij trainde onder meer de jeugd JO9 en JO11 en het afgelopen seizoen A1. De voetbalcarrière van Guy Duijm werd gekenmerkt door diverse blessures. Na EDS (nu AGE/GGK) kwam hij uit voor Excelsior BVO A1 en vier jaar voor het C-team. 'Ik speelde met tegen Feyenoord nog tegen jongens als Giovanni van Bronckhorst, Bobby Petta en Etienne Shew-Atjon (Spijkenisser, die via SC Botlek en Rozenburg in de eredivisie belandde bij FC Utrecht, DR).' Guy Duijm kwam vervolgens uit voor Leonidas, Heerjansdam, SHO, Spijkenisse ('toen Adri van Tiggelen weg moest, was er ook geen plaats meer voor mij'), zondaghoofdklasser Papendrecht, SVDPW, SVVSMC en weer SVDPW. 'Ik heb bij Papendrecht onder de veel te vroeg overleden trainer Bil Tukker een mooie periode gehad. Zagen we ook de andere kant van het land eens. Met SVVSMC ben ik nog gepromoveerd naar de tweede klasse, maar de blessures begonnen steeds meer op te spelen, waarop ik ben gestopt.' Guy Duijm hoopt Hekelingen naar hogere sferen in de vierde klasse G te loodsen. Wellicht kan hij de zegekar aanstaande zaterdag in Rhoon tegen WCR doortrekken.

Hekelingen: Jordy Dijkshoorn; Jessy Povinelli (65. Zakaria Cheikh), Menno Jansen, Bob Adriaanse, Job van Nieuwamerongen; Danny Copperath; Robin Boere (70. Dinant Westendorp), Sam Weeda; Nick Bakker, Sajo Sabic (46. Nick Boer), Nick Koopal.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant