Anne Bergen wint het scholendebat.
Anne Bergen wint het scholendebat. Foto: Foto-Ok.nl

Wisselbokaal scholendebat gaat mee naar Maassluis

Actueel 634 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag vond in Bibliotheek de Boekenberg een scholendebat plaats tussen scholieren van het Hoeksch Lyceum uit Oud-Beijerland, Reviuslyceum uit Maassluis en De Ring van Putten uit Spijkenisse.

De scholieren uit de bovenbouw van vwo, atheneum en tto, debatteerden in het kader van 'Nederland Leest', de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Thema van de campagne dit jaar is Voeding, wat weer terug te vinden was in de stellingen die de leerkrachten van de deelnemende scholen voor dit scholendebat bedachten.

In de voorronde gingen zes vertegenwoordigers van iedere school met elkaar in discussie over verschillende stellingen waarvan enkelen vooraf bekend waren. Zo werd onder andere gedebatteerd over de stelling dat jongeren verplicht actief lid zouden moeten worden bij een sportclub of -school,  en dat biologische producten meer een hype dan een oplossing zijn. Vervolgens maakte de jury bestaande uit bibliotheekdirecteur Victor Thissen, wethouder Wouter Struijk en juryvoorzitter Rob Honig van 'de DebatUnie', bekend welke vier debaters per school door gingen naar de finale.

De uiteindelijke winnaar werd de 17-jarige Anne Bergen van het Reviuslyceum. Zij mocht naast de wisselbokaal voor haar school ook een individuele prijs in de vorm van een beeldje in ontvangst nemen. Vorige jaar werd het scholendebat in Oud-Beijerland gehouden. Toen deed de Ring van Putten voor de eerste keer mee en nam gelijk de wisselbeker mee naar huis.

De Ring van Putten heeft plannen om medio april volgend jaar in Spijkenisse een groter Mainport scholendebat te houden. Alle middelbare scholen in de regio ontvangen hier binnenkort een uitnodiging voor. Voorrondes zullen dan op De Ring van Putten worden gehouden, zo is het voornemen, en de finale wellicht in het stadhuis in Spijkenisse. Gedacht wordt aan een aparte indeling voor onderbouw en bovenbouw. Maximaal 15 scholen kunnen meedoen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant