Afbeelding
Foto: PR

Plantaardig gehakt komt naar Nederland

Actueel 232 keer gelezen

Vleesconsumptie is de belangrijkste oorzaak voor vier van de ernstigste milieuproblemen in de wereld: waterverbruik, waterverontreiniging, ontbossing en het uitsterven van dier- en plantensoorten. Daarnaast willen veel mensen op basis van ethische redenen minder vlees of helemaal geen vlees meer eten.

Net als in andere Europese landen, zit een groot deel van de Nederlandse bevolking de afgelopen jaren middenin een voedselrevolutie.

Ongeveer 119.000 Nederlanders zijn volgens de Nederlandse vereniging voor Veganisme veganist (ca. 0,7% van de Nederlanders), en het aantal neemt sterk toe.Ca. 5% van de Nederlanders is vegetariër. Het ledental van de Nederlandse vereniging voor Veganisme is sterk gestegen: In 2013 had de vereniging 1000 leden, tegenwoordig 3155 leden.

Daar komt het aantal flexitariërs nog bij, dat geschat wordt op 750.000. 55% van de Nederlandse consumenten geeft aan dat ze 2 à 3 dagen per week geen vlees eten.

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme verwacht dat de vraag naar plantaardige producten steeds verder toe zal nemen. Veganisme maakt een enorme groei door en is dan alleen een trend. Steeds meer mensen zien af van diergebruik.

Vanaf medio januari wordt het voor Nederlandse consumenten eenvoudig om over te stappen van rood naar groen als ze voor het vega koelvak staan en boodschappen doen voor het avondeten. Er is dan ook 100% plantaardig gehakt verkrijgbaar.  Begin dit jaar werd het 100% plantaardige gehakt gepresenteerd in Denemarken, waar er een ware run ontstond op het gehakt. 

'We verwachten dat Nederlanders ons plantaardige gehakt en onze plantaardige burgers ook met open armen zullen ontvangen, omdat zoveel mensen minder vlees willen eten en iets goeds willen doen voor het milieu en de natuur. Consumenten weten heel goed dat we met onze manier van leven meer verbruiken dan moeder aarde aankan. Onze bijdrage bestaat uit gezonde en plantaardige etenswaren, die eenvoudig zijn te bereiden na een zware dag', zegt de Deense fabrikant.

Het plantaardige gehakt bevat kokosvet, rode bieten, soja, tarwe, tomaat en geroosterde amandelen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant