Foort van Oosten, Jeroen Postma (vz. vertrouwenscommissie) en waarnemend burgemeester Govert Veldhuijzen. Foto: Foto-OK.nl
Foort van Oosten, Jeroen Postma (vz. vertrouwenscommissie) en waarnemend burgemeester Govert Veldhuijzen. Foto: Foto-OK.nl Foto: Foto-OK.nl

Foort van Oosten voorgedragen als nieuwe burgemeester van Nissewaard

Gemeente 775 keer gelezen

Spijkenisse/Schiedam - Vanavond om half 9 ging de telefoon bij Mr. Foort van Oosten in Schiedam en kreeg hij te horen dat de gemeenteraad van Nissewaard hem zal voordragen als nieuwe burgemeester voor de gemeente.

Van Oosten was werkzaam als advocaat en werkte bij het ministerie van Buitenlandse Zaken voor hij in de politiek actief werd. Eerst als raadslid voor de VVD, later kort als wethouder. Hij is thans Tweede Kamerlid, voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Europese Zaken en woordvoerder Justitie en het Koninklijk Huis. Als Kamerlid heeft hij meerdere initiatief wetsvoorstellen ingediend. Op dit moment is het initiatief over het verbieden van rechtspersonen die handelen in strijd met de openbare orde (het verbod op criminele motorbendes) in behandeling.

Hiermee heeft hij volgens de vertrouwenscommissie voldoende bagage voor het uitvoeren van de taken op het gebied van openbare orde en veiligheid.

Foort van Oosten, zijn vrouw en zoon zullen de komende tijd gebruiken om lopende zaken af te handelen en op zoek te gaan naar een woning in Nissewaard. Na zijn installatie op 20 februari 2019 zal hij zoals hij het zelf zegt de straat op gaan om kennis te maken met de inwoners.  Familie van hem heeft in Spijkenisse gewoond, dus hij weet wel een en ander over de gemeente waar hij straks het boegbeeld van zal zijn.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant