Goed openbaar vervoer kan mensen uit de auto trekken en dus files verminderen.
Goed openbaar vervoer kan mensen uit de auto trekken en dus files verminderen. Foto: Anita Tempelman

Betere bereikbaarheid binnen handbereik

Politiek 366 keer gelezen

Afgelopen woensdag vond het jaarlijkse overleg van de regio met de minister plaats over noodzakelijke investeringen in mobiliteit.

'De extra oeververbinding in Rotterdam springt meteen in het oog. Maar ook in en voor de rest van de Rotterdamse regio zijn belangrijke stappen gezet. Ook Voorne Putten staat bij de minister op de kaart!', begint Marijke van der Velden, raadslid voor de Nissewaardse VVD.

'De minister volgt het onderzoek dat de regionale partijen doen naar een verbeterde ontsluiting van Voorne Putten en de Rotterdamse Haven en kijkt uit naar de uitkomsten die volgend jaar worden verwacht,' vervolgt ze. 'Natuurlijk willen we allemaal sneller, maar stap voor stap gaan we er komen!'

'Daarnaast heeft de minister haar akkoord gegeven op een aantal maatregelen die de bereikbaarheid vergroten op de korte termijn, zoals een betere doorstroming, beter openbaar vervoer en slim gebruik van de fiets', benoemt Rogier van Veen, fractievoorzitter van de Nissewaardse VVD.

Van der Velden besluit: 'De lobby die afgelopen jaren namens de gemeenteraden van Spijkenisse, Bernisse en nu Nissewaard is ingezet door VVD-wethouders Mourik en De Graad en door huidig wethouder Igor Bal wordt doorgezet, werpt haar vruchten af. Deze week zijn belangrijke stappen gezet voor een betere bereikbaarheid en stap voor stap bereiken we het doel: een goede bereikbaarheid waarmee wonen, werken en leven in en rond Nissewaard nog beter wordt!'

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant