De A4Zuid komt in de plannen niet voor.
De A4Zuid komt in de plannen niet voor. Foto: a4zuid.nl

Extra oeververbinding regio Rotterdam

Actueel 747 keer gelezen

Regio - Het Rijk, provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de gemeenten Rotterdam en Den Haag investeren de komende jaren in de bereikbaarheid van de regio.

Voor Rotterdam betekent dit dat er wordt gestart met een MIRT verkenning naar een extra oeververbinding met zicht op een bijdrage van het Rijk en regio van in totaal € 480 miljoen. Den Haag start met een verkenning naar een nieuwe railverbinding naar de Binckhorst. De komende vijf jaar investeren de overheden samen €137 miljoen in een betere bereikbaarheid van het Central Innovation District (CID) en de Binckhorst.

Deze projecten maken deel uit van het Gebiedsprogramma bereikbaarheid Rotterdam Den Haag dat de bereikbaarheid voor inwoners van de hele metropoolregio zal versterken. Tot dit programma behoort ook een breed scala aan direct uitvoerbare projecten voor de korte termijn, van Hellevoetsluis tot Lansingerland. Daarnaast wordt vooruitgekeken naar opgaven elders in de regio, op Voorne-Putten, het Westland en in de driehoek Lansingerland - Pijnacker-Nootdorp - Zoetermeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant