Afbeelding
Foto: ruimtelijkeplannen.nl

Ontwerpbestemmingsplan 'De Ritte' ter inzage

Actueel 567 keer gelezen

De gemeente Nissewaard bereidt een nieuw bestemmingsplan De Ritte voor. In het bestemmingsplan wordt de bouw van 59 woningen mogelijk gemaakt.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt geluidgevoelige bestemmingen in de vorm van het wonen mogelijk. De geluidsbelasting op die bestemming voldoet niet aan de waarden zoals die zijn voorgeschreven in de Wet geluidhinder. Het gaat daarbij met name om wegverkeerslawaai van de Hekelingseweg op een aantal woningen aan De Ritte. Onder voorwaarden is een hogere geluidsbelasting mogelijk. Hiertoe dient het concept ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder.

Plangebied
Het ontwerpbestemmingsplan De Ritte is gelegen in de wijk De Hoek in Spijkenisse. Het plangebied grenst aan een school (noordwestkant/westkant), aan De Ritte (westkant) en aan bestaande woningen gelegen aan de Toekanhoek enKolibrihoek (zuidwestkant).

Planfase
Ontwerp 

Plannummer NL.IMRO.1930.DeRitte-2001

Inzage
U kunt het ontwerpbestemmingsplan tot 3 januari 2019 inzien:
• op www.ruimtelijkeplannen.nl;
• op www.nissewaard.nl/ruimtelijkeplannen;
• in het stadhuis, Raadhuislaan 106, 3201 EL Spijkenisse.

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunt u tot en met 2 januari 2019 op afspraak inzien in het stadhuis, Raadhuislaan 106, 3201 EL Spijkenisse.

Reacties
U kunt tot en met 2 januari 2019 een reactie (zienswijze) op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk.

Op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunt u alleen schriftelijk reageren als u belanghebbende bent.

Een schriftelijke reactie stuurt u naar:
Gemeente Nissewaard
het college van burgemeester en wethouders
Postbus 25
3200 AA Spijkenisse.

Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken via het team Stadsontwikkeling.

Meer weten?
Wilt u meer weten over het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarden of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer: 14 0181.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant