Spivo redt het niet tegen Havoc

Sport 187 keer gelezen

Weliswaar haalde Spivo in de uitwedstrijd tegen Havoc een hoger niveau dan de afgelopen twee wedstrijden, het leverde de Spijkenisser-formatie geen punten op. Spivo kwam meermaals op voorsprong, maar leverde die voorsprong vervolgens steeds te snel weer in. In de derde set kwam Spivo het dichtste bij setwinst, maar trok het aan het kortste eind in de slotfase.

Spivo bereidde in de kleedkamer een goed strijdplan voor en iedereen wist dat een topprestatie nodig was om deze pot te winnen. Anouk, Katja, Rachelle, Sabine, Romilda, Alicia en Carmel begonnen heel anders dan vorig seizoen aan de wedstrijd. Toen werd Spivo overrompeld, nu was het beter voorbereid en kon op Alicia's service een klein gaatje naar 4-6 worden geslagen. Havoc kwam echter door goed serveerwerk op een ruime voorsprong, maar uitstekende opslagen van Anouk brachten Spivo weer knap terug in de set. Even snel als de achterstand werd ingelopen, werd er weer een nieuwe gecreëerd. Carmel bleef passend goed over eind in deze fase, maar verder had Spivo het zwaar. Anouk kon tegen het einde van de set nog wat punten van de ruime achterstand af snoepen met haar service en ook de blokkering pakte in de slotfase wat punten mee. De inhaalslag kwam echter te laat. Ondanks dat voelde Spivo dat er vandaag kansen lagen om te stunten (25-21).

Ook in de tweede set kwam Spivo goed uit de startblokken. Romilda scoorde zowel via aanval als service en Spivo kwam op een 6-8 voorsprong. Als er iets minder fout was geserveerd, ook in deze fase, was de voorsprong groter geweest. Het waren met name passerlopers Lisa en Romilda die de punten scoorden met bekeken ballen, maar ook in deze set veranderde een kleine voorsprong binnen mum van tijd in een ruimere achterstand. Spivo maakte in deze fase teveel eigen fouten om de thuisploeg qua spelniveau bij te houden. Met een dubbele wissel probeerden Lennart en Ineke nog iets te forceren, maar de set ging terecht met ruime marge verloren (25-14).

Heel even leek Spivo het rommelige spel uit de tweede helft van de vorige set mee te nemen, maar gelukkig kwam Daisy aan service. Door onder andere drie aces serveerde zij Spivo naar 3-7. Helaas was het verhaal van de wedstrijd ook hier van toepassing. Binnen anderhalve minuut stond het alweer 7-7 en kon Spivo opnieuw beginnen. Spivo miste de scherpte in de rally en Havoc liep wat uit. De dames bleven echter knokken om in de set te blijven. Anouk serveerde Spivo weer in de buurt van Havoc, Katja serveerde Spivo op gelijke hoogte en op de service van Rachelle greep Spivo de leiding terug met 15-17. Een spannende fase van stuivertje wisselen volgde, maar het was Havoc dat van 20-20 naar 24-20 uitliep. Alicia serveerde en Spivo speelde uitstekend in de eindfase, waardoor er opeens 24-24 op de borden stond. Het was vervolgens enorm zonde dat Spivo zichzelf niet beloonde voor het harde werken en goede spel (26-24).

Evenals de voorgaande sets begon Spivo ook uitstekend aan de vierde set met een opvallend alerte Alicia aan het net. De 2-5 voorsprong werd door Havoc snel omgezet in een 10-5 achterstand en dus werd Romilda ingebracht om voor wat rust in het team te zorgen. Door wat onzorgvuldigheden in verdediging kon Havoc verder weglopen en was het gat geslagen. Spivo nam zich voor om te blijven strijden tot het laatste punt en deed dat ook. Het leverde de bezoekers echter geen bonuspunt op (25-16).

Waar de ploeg positief over kan zijn is dat ze elke set goed begonnen zijn, terwijl dat lang niet altijd het geval is. En er is gestreden tot het laatste punt. Daarbij deden ze grote fases van sets niet onder voor een titelkandidaat, maar waar ze aan moeten werken is het verkleinen van de series van de tegenstander. Vol goede moed leven ze toe naar de volgende pot: Volley Tilburg 2-thuis!

Spivo: Katja Milisav, Alicia Mijnans, Maaike Mars, Carmel Damen, Anouk Mijnans, Romilda Jellema, Sabine van der Kuil, Lisa Verbeek, Daisy Stolk, Rachelle de Vos, Lyllou de Koning en Willianne Tigelaar.