Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Terence Hansen laat de elektrische gitaar spreken

Actueel 350 keer gelezen

Spijkenisse - Een onderdeel van het Gitaarfestival Voorne-Putten is het schoolconcert van de Terence Hansen Band voor ruim 900 basisschoolleerlingen.

Vanmorgen waren de leerlingen uit Nissewaard welkom in Theater de Stoep, waar zij meegenomen werden in de geschiedenis van de elektrische gitaar. Terence begon het concert met een nummer op een koekenpan, waaraan een snaar en een versterker waren gemonteerd. Zijn bandleden bedienden zich van een bezem en een beslagkom met garde. Overal bleek muziek in te zitten. Maar de hoofdrol van het concert was weggelegd voor de gitaar.

Omdat de akoestische gitaar niet boven de andere instrumenten in de band uitkwam, ontstond de elektrische gitaar. Leanne van Roon (16) die de schoolconcerten presenteerde, vroeg Terence om de mogelijkheden van de gitaar te demonstreren. Zacht, hard, lage tonen, hoge tonen, een elektrische gitaar kan allerlei geluiden voortbrengen en is dus een aanwinst in een band. In de loop van de tijd werd de muziek harder en ruiger. Van blues naar Michael Jackson en meer. Alles kwam aan de orde met behulp van diverse gitaren en beelden van de originele uitvoerende artiesten. Uiteraard ontbrak de dubbelnek gitaar van Terence niet in het concert, dat afgesloten werd met een nummer waarbij de 9-jarige Gabin meespeelde op zijn eigen gemaakte gitaar.

Ook vanmiddag worden er nog leerlingen verwacht. Morgen zijn de leerlingen in Hellevoetsluis aan de beurt om kennis te maken met de mogelijkheden van de elektrische gitaar. Die concerten vinden plaats in de Twee Hondjes.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant