Maak kinderen blij met een doos vol verrassingen. Foto: Ton Bannink.
Maak kinderen blij met een doos vol verrassingen. Foto: Ton Bannink. Foto: Ton Bannink

Actie4Kids gaat weer van start!

Actueel 297 keer gelezen

Zuidland - Het begint met een lege schoenendoos. Eenmaal mooi versierd en gevuld met schoolspullen, hygiëne producten, speelgoed en een knuffel is het een cadeau van onschatbare waarde.

Actie4Kids wil er dit jaar landelijk weer zo'n 45.000 inzamelen voor kinderen die elders op de wereld leven in moeilijke omstandigheden. Een beetje delen van onze overvloed met kinderen die bijna niets hebben. Zo maakt elke schoenendoos het verschil en dat is goed nieuws. Goed nieuws is ook dat Actie4Kids er voor zorgt dat bij elke schoenendoos een boekje met Bijbelverhalen wordt uitgedeeld. Samen met u wil de organisatie in Zuidland tenminste 18.000 kinderen blij maken met een mooie versierde schoenendoos. De dozen die zij verwerken gaan dit jaar naar Roemenië, Zambia en Servië.

Zuidland
Voor het 15e jaar is Zuidland onderdeel van het actie gebeuren. En nog steeds in een hal bij de fa. Pols aan de Stationsweg!!! Uniek!!! Wat zijn de vrijwilligers dankbaar! Ze zijn inleverpunt (op afspraak het gehele jaar door), maar bij Pols de laatste twee volle weken van november, waar dan ook de verwerking gedaan wordt. De dozen komen uit heel Nederland en zo'n 250 vrijwilligers zetten zich 14 dagen in om de dozen transport klaar te maken.
Kleine bijdrage voor transport
Een actie, in eerste aanvang voor scholen, maar meer en meer kwamen daar ook kerken en verenigingen bij. Tegenwoordig is het voor jong en oud. Ook veel particulieren weten de weg te vinden en brengen één of meerdere dozen. Per schoenendoos wordt een bijdrage van € 5,00 gevraagd voor transport en organisatiekosten.

Doe mee!
Doe ook mee en vul een schoenendoos voor minderbedeelde kinderen. Delen van onze rijkdom! Wilt u weten wat er precies gedaan wordt met de dozen, kom dan gerust een keertje langs en laat u informeren. Koffie en thee staan klaar. Het verwerkingscentrum is van 19 november t/m 1 december open op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en 18.30 tot 22.00 uur. Op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur

Tijden om in te leveren:
Maandag 19 t/m vrijdag 23 november 13.00 – 15.30 uur / 19.00 – 21.00 uur
Zaterdag 24 november 9.30 – 15.00 uur
Maandag 26 t/m woensdag 28 november 13.00 – 15.30 uur

Meer informatie
Betreffende het inlever-/verwerkingspunt Zuidland kunt u bellen met: Henk & Carin Schenk, tel. 0181-452061 (niet naar Pols bellen). Wilt u meer informatie hebben, kijk dan op www.facebook.com/schoenendoosactiezuidland.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant