DØS in de Spijkenisser studio.
DØS in de Spijkenisser studio. Foto: M. de Haas
video

Jatog Music produceert eerste album DØS

Actueel 852 keer gelezen

Spijkenisse - Op 19 november wordt het debuutalbum van DØS gelanceerd.

Het album van de 19-jarige rapper uit Amsterdam is met uitzondering van één nummer geproduceerd door Axel Brode, beter bekend als Chiraqxel.

Jatog Music
De opnames vonden plaats in een kleine studio in Spijkenisse. DØS heeft zich namelijk aangesloten bij het kersverse urban label Jatog Music van Laïd Attiaoui a.k.a. 'Kaascouse'. Kaascouse besloot zijn eigen label te starten en benaderde DØS. Na vier maanden hard werken komt dus volgende week '2 is beter dan 1' uit. Op het album staan acht nummers. DØS werkt daarbij samen met gevestigde namen zoals Qucee, D-Double en Zoë Jadha.

Van voetbal naar rap
Eigenlijk wilde DØS voetballer worden. Hij keek op YouTube naar de moves van zijn helden en ging ze dan op straat uitproberen. 'Ik was ook ingeschreven bij een voetbalclub, maar dat duurde te lang.' Hij bleek echter over een verborgen talent te beschikken; hij kon rappen. 'Het zit misschien wel in de familie. De bekendste vrouwelijke rapper is mijn nichtje.' Zijn eerste liedje nam hij voor € 20,00 op bij de Bolle, die vorige maand op 19-jarige leeftijd werd doodgeschoten. 'Eigenlijk is dit album een eerbetoon aan hem, want had ik dat nummer niet opgenomen, dan was ik waarschijnlijk nooit met rappen begonnen.' Zijn schoolgenoten waren dolenthousiast en vonden dat hij er mee door moest gaan.

Autobiografische teksten
Hij had geen makkelijke jeugd. Zijn moeder was alleenstaand, zijn vader leerde hij pas op latere leeftijd kennen. 'Ik kon niet echt kind zijn, moest te snel volwassen worden.' Die moeilijke periode heeft hem echter wel gebracht waar hij nu staat en zorgt voor pakkende teksten. Soms zit hij diep in de put en wil hij zijn bed niet uit, maar als hij in de studio zit en de inspiratie de prachtigste resultaten oplevert, is hij weer helemaal in zijn hum. Na het plaatsen van de eerste track ging het als een speer met de rapper. 'Ik hoop dat ook het album goed wordt ontvangen. Tot nu toe heb ik in ieder gevallen goede reacties op de clips.' DØS hoopt ook dat meer talent zijn voorbeeld zal volgen, en zich zal aansluiten bij Jatog Music.

Volop ideeën
Voor zijn volgende album heeft hij al weer volop ideeën. 'Ik heb een geheel nieuwe sound en dat slaat aan. Op het volgende album wil ik meer nummers zetten en met grotere namen samenwerken.'

Aftellen
Maar eerste de lancering van zijn debuutalbums. Bekende namen hebben al foto's aangeleverd, die hij voorafgaand aan de lancering op social media zal plaatsen. Zo wordt er afgeteld naar het uur U.

Hieronder een van de nummers van DØS, getiteld Hell:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant