Afbeelding
Foto: pixabay.com

PvdA wil dekking eigen risico collectieve zorgverzekering

Politiek 320 keer gelezen

De PvdA Nissewaard wil het eigen risico voor de collectieve zorgverzekering die de gemeente aanbiedt, zoveel mogelijk gedekt zien in de premie.

Dat blijkt uit een motie die PvdA-raadslid Thérèse van Wassenaar tijdens de gemeenteraadsvergadering over de begroting indiende. 'Nissewaard biedt een uitstekende collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm, maar in de praktijk blijkt dat veel mensen aanlopen tegen problemen met het betalen van het eigen risico', aldus van Wassenaar, die er voor pleit dat de kosten van het eigen risico geen reden mogen zijn om zorg te mijden. De motie kon rekenen op brede steun vanuit de gemeenteraad.

Binnen het beschikbare budget
De vernieuwde zorgverzekering moet wel gerealiseerd kunnen worden met de gelden die beschikbaar zijn om armoede te bestrijden in Nissewaard. De partij vraagt het college daarom in gesprek te gaan met verschillende zorgverzekeraars en te onderzoeken of er constructies mogelijk zijn waarbij de last van het eigen risico verlaagd wordt voor de zorgvrager. In 2019 zal de gemeente Nissewaard het huidige armoedebeleid herijken. Hierbij wordt gekeken of het mogelijk is een vernieuwde constructie onderdeel te laten worden van het beleid.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant