Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Tussen de aardappels vond Gerrit zijn diamant

Actueel 395 keer gelezen

Spijkenisse – Op 23 oktober vierde echtpaar Rensink-van Eck het 60-jarig huwelijksfeest. Wethouder Struijk ging vanmorgen bij het diamanten paar langs om hen te feliciteren met dit bijzondere jubileum.

Zowel Bep als Gerrit werden in Spijkenisse geboren. Bep zag 82 jaar geleden het levenslicht in de Molenwei. Gerrit's (84) wieg stond in het Oranjehofje, waar zich nu de wijk Staalmeesters bevindt. Ze ontmoetten elkaar in Hekelingen waar Gerrit z'n vader, die boeren knecht was, hielp bij het werk op het land. Ook Bep hielp haar vader op een naastgelegen stuk land waar aardappels werden verbouwd. 'Tussen de middag aten we dan met z'n allen op het land waar we aan het werk waren. Toen stelde ik aan de andere jongens voor om even bij het naastgelegen aardappelveld met de leuke meisjes die daar aan het werk waren een praatje te maken. Daar zat Bep tegen een berg aardappels; ik was op slag verliefd. Ik zie het nog voor me', vertelt Gerrit.

De vonk sloeg over, maar Bep was nog maar 14. Op haar 15e verjaardag ging Gerrit met een bos bloemen bij Bep thuis langs om haar te feliciteren. Haar vader vroeg Gerrit om de verkering nog een poosje uit te stellen tot Bep wat ouder was. Toch hield de liefde stand en trouwden de twee vijf jaar later. Ze kregen twee zoons en hebben vier kleinkinderen. Tot hun grote verdriet overleed hun oudste zoon plotseling, precies op de 55ste trouwdag van Bep en Gerrit.

Wat dit paar zoal in 60 jaar huwelijk meemaakte en hoe ze uiteindelijk weer terecht kwamen in dezelfde straat als waar Bep geboren werd, leest u volgende week in de papieren editie van Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant