Afbeelding
Foto: stock

Waar blijven maatregelen spoedzorg?

Politiek 258 keer gelezen

Nissewaard Lokaal wil weten waar de beloofde maatregelen blijven om de problemen rond de spoedzorg aan te kaarten. Aanleiding vormen twee incidenten half oktober. In Vlaardingen bleek er geen ambulance beschikbaar voor een reanimatie en in Zuidland moest een verongelukte fietsster ruim veertig minuten wachten op een ambulance. De partij maakt zich grote zorgen om de verschraling van de spoedzorg.

Een jaar eerder pleitte de partij er daarom voor om een signaal af te geven omtrent het gebrek aan ambulances en de afstand tot de spoedeisende hulp. Toenmalig burgemeester Salet zegde in februari de raad toe om, samen met de buurgemeenten op Voorne-Putten, een onafhankelijke inventarisatie te doen naar de spoedeisende hulp. Hierdoor krijgen de gemeenten voldoende middelen om een stevig signaal af te geven.

Nissewaard Lokaal heeft hierover schriftelijke vragen ingediend en wil nu weten hoe het staat met deze inventarisatie. Bovendien vraagt de partij of er inmiddels al een onafhankelijk bureau is gevonden om deze inventarisatie te verrichten en wanneer de resultaten te verwachten zijn. Tenslotte vraagt Nissewaard Lokaal of het college bereid is om wederom haar zorg uit te spreken over de spoedzorg na eerder genoemde incidenten.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant