Afbeelding
Foto: NVWA
videolink

Nest Aziatische hoornaar in Spijkenisse

Actueel 983 keer gelezen

Spijkenisse - Dit jaar heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) drie keer opdracht gegeven om een nest van de Aziatische hoornaar op te sporen. De twee aangetroffen nesten, waarvan één in Spijkenisse, zijn succesvol bestreden.

De Aziatische hoornaar is een invasieve exoot die op de Unielijst staat. De hoornaar eet honingbijen en andere vliesvleugelen, waardoor het aantal bestuivers afneemt. De Aziatische hoornaar rukt op vanuit Frankrijk en heeft zich al gevestigd in België. In 2017 werd voor het eerst in Nederland een nest gevonden. Dit nest is vernietigd. In 2018 was er op drie plaatsen mogelijk een nest.

Het 1e nest is gevonden in de gemeente Sluis (Zeeland). Het 2e nest was in Spijkenisse, dus behoorlijk verder verwijderd van de grens met België. In opdracht van de provincies Zeeland en Zuid-Holland zijn beide nesten succesvol verwijderd. Hiervoor is gif in de nesten gespoten en na een paar dagen zijn de nesten uit de bomen verwijderd. Bij de derde melding ging het waarschijnlijk om een nest in Vlaanderen.

Van de opsporing en bestrijding van het eerste nest is een video gemaakt

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant