Raadsleden aan het werk bij Voorne-Putten Werkt.
Raadsleden aan het werk bij Voorne-Putten Werkt. Foto: PvdA

PvdA Nissewaard blij met gesprekken over werkwijze Voorne-Putten Werkt

Politiek 294 keer gelezen

Spijkenisse - Op vrijdag 12 oktober brachten raadsleden een bezoek aan Voorne-Putten Werkt.

Eerder dit jaar kwam Voorne-Putten Werkt in opspraak door het gebruik van de vingerscan. Dit is een vorm van aanwezigheidsregistratie door middel van het opslaan van biometrische gegevens. Daarnaast werden ook veel klachten kenbaar gemaakt over de vormgeving van de trajecten en de manier waarop medewerkers omgaan met de bijstandsgerechtigden die een traject volgen. Tijdens het bezoek kregen de aanwezige raadsleden te horen dat er hard gewerkt wordt aan de juiste vormgeving van het bedrijf en de trajecten (zie elders in deze krant).

Thérèse van Wassenaar, raadslid van PvdA Nissewaard, is zelf werkzaam geweest bij Voorne-Putten Werkt als werkzoekende. Ze heeft voornamelijk positieve ervaringen met het bedrijf maar erkent dat er ook wel eens fouten gemaakt worden. 'Bij elk bedrijf gaan dingen verkeerd. Zeker wanneer het een bedrijf in ontwikkeling is, zoals Voorne-Putten Werkt. Het is een kwestie van zoeken naar de juiste werkwijze en in mijn ervaring staan de medewerkers van Voorne-Putten Werkt zeker open voor feedback hierover.' De PvdA Nissewaard neemt de klachten dan ook serieus en heeft er bij het college op aangedrongen het gesprek aan te gaan met de betrokkenen en veranderingen aan te brengen waar dit nodig is.

De PvdA heeft de afgelopen periode regelmatig gevraagd om klachten over Voorne-Putten Werkt altijd te melden bij Voorne-Putten Werkt of de gemeente. Zij begrijpt echter ook de terughoudendheid die sommige mensen ervaren om dit te doen. Het Ombudsteam van de PvdA Nissewaard kan in deze gevallen helpen door te bemiddelen. Contact opnemen met het Ombudsteam kan door een mail te sturen naar ombudsteam@pvda-nissewaard.nl of te bellen met 06-38720285.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant